FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 23. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 15,30 sati.
ZAGREB, 23. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 15,30 sati.

VINKOVCI - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Vinkovcima s članovima Udruge hrvatskih brojnih obitelji "Osam +" te najavila mjere u sklopu Vladina programa populacijske politike. Prema njezinim riječima, Ministarstvo obitelji osmislilo je poseban program za višečlane obitelji u sklopu kojega će se osigurati besplatne školske knjige za učenike osnovnih i srednjih škola iz višečlanih obitelji. "Isto tako, donijeli smo odluku i o izmjeni Zakona o poticanoj stanogradnji, čime smo obiteljima s troje ili više djece omogućili uključenje u Program poticane stanogradnje bez uplate učešća", rekla je Jadranka Kosor.

NOVA KAPELA - Na redovitoj izbornoj skupštini Hrvatskoga seljačkog saveza za novoga je predsjednika izabran Darko Grivičić, dosadašnji dopredsjednik te udruge. Grivičić je rekao kako će glavna zadaća u sljedećem razdoblju biti organiziranje seljaka i udruga kako bi se očuvao hrvatski identitet u sklopu procesa pridruživanja Europskoj uniji. "Nismo euroskeptici i ne protivimo se ulasku u Europsku uniju, ali smo protiv pretvaranja seljaka isključivo u poduzetnika kako bi mogao konkurirati tržištu Unije", rekao je Grivičić. Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Zlatko Tomčić ocijenio je kako su u vremenu u kojem se hrvatska poljoprivreda treba prilagoditi standardima Europske unije upravo udruge poput Hrvatskoga seljačkog saveza jamstvo očuvanja identiteta.

ZAGREB - Hrvatski sindikat tekomunikacija "neće dopustiti ishitreno otpuštanje radnika HT-a radi nekompetentnosti i grešaka dijela menagementa HT-a uvezenog od strane Deutsche telekoma bez kvalitetne prekvalifikacije i ostručavanja radnika koji sa svojom uskom specijalizacijom ne bi imali mogućnosti naći novo radno mjesto". Zaključeno je to među ostalim na 3. redovitom saboru HST-a koji se održao 21. i 22. svibnja u Tuheljskim Toplicama. Tom prigodom prihvaćene su odluke o načinu i prioritetima rada HST-a, koji će u sljedećem mandatnom razdoblju do 2008. godine voditi Josip Pupić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙