FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAKON POTJERE ZAGREBAČKIM ULICAMA POLICIJA UHITILA VOZAČA CRNOG BMW-A

ZAGREB, 6. lipnja 2004. (Hina) - Policija je rano poslijepodne uMartićevoj ulici u Zagrebu, blizu raskrižja s Heinzelovom, uhitilahrvatskog državljanina J.B. (1959) iz Istre, koji je u crnom BMW-ujurio zagrebačkim ulicama čineći višestruke prometne prekršaje te seodbijao zaustaviti na poziv policije, izvijestila je novinareglasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Gordana Vulama.
ZAGREB, 6. lipnja 2004. (Hina) - Policija je rano poslijepodne u Martićevoj ulici u Zagrebu, blizu raskrižja s Heinzelovom, uhitila hrvatskog državljanina J.B. (1959) iz Istre, koji je u crnom BMW-u jurio zagrebačkim ulicama čineći višestruke prometne prekršaje te se odbijao zaustaviti na poziv policije, izvijestila je novinare glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Gordana Vulama.

Policijska postaja na Medveščaku primila je oko 14 sati poziv u pomoć jednog prometnog policajca na motociklu jer je pokraj njega velikom brzinom kroz raskrižje Avenije Dubrave i Avenije Gojka Šuška, unatoč crvenom svjetlu na semaforu, projurio crni BMW s privremenim registarskim oznakama ZG 152 ZB.

Policajac ga je pokušavao zaustaviti, no prekršitelj to nije učinio i, zbog zasad nepoznatih razloga, nastavio je brzu vožnju ne poštujući crveno svjetlo na semaforima do Ulice Svetice.

Ondje ga je policajac na motociklu ipak nakratko zaustavio jer je stao ispred automobila, no J.B. ga je pokušao udariti vozilom dok je silazio s motocikla pa se morao maknuti.

Nakon toga J.B. je se brzo odvezao prema Kvaternikovom trgu, gdje se u potjeru uključio još jedan policajac na motoru te dvije policijske ophodnje u službenim vozilima.

Policijske ophodnje stale su na mjesta na kojima su očekivale da će prekršitelj proći, no J.B. ih je obišao i odbio je njihove zapovijedi.

Vozio je u zabranjenim smjerovima i nije poštivao crveno svjetlo te je tako izravno dovodio u opasnost ostale sudionike u prometu koji, srećom, nisu stradali.

Tijekom potjere policajci su dva puta ispalili nekoliko hitaca kao znak upozorenja, no J.B. ni na to nije reagirao.

Konačno, u Martićevoj ulici, neposredno prije raskrižja s Heinzelovom ulicom, J.B. se morao zaustaviti jer su mu policajci zapriječili put.

Iako su policajci od prekršitelja nekoliko puta zatražili da izađe iz zaključanog vozila, on je to odbio učiniti.

Prema izjavi policajaca, J.B je nešto počeo tražiti po ladici ispred suvozačeva mjesta. U tom trenutku jedan je policajac nogom razbio staklo na vozačevim vratima, a J.B. se premjestio na suvozačevo mjesto.

Policajac je razbio i staklo na drugim vratima pa je J.B. silom izvučen iz vozila. Tom je prigodom lakše ozlijeđen i ima ogrebotinu na glavi.

U tijeku je kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio kažnjivo djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti te zbog 20-ak težih prometnih prekršaja.

Alkotestom je utvrđeno 1,16 promila alkohola u krvi.

J.B. tvrdi kako je automobil kupio prije dva mjeseca od stranog državljanina, ali još nije obavio prijenos vlasništva.

Glasnogovornica Gordana Vulama istaknula je kako je 45-ogodišnji J.B poznat policiji kao počinitelj nekoliko kažnjivih djela s elementima nasilja i imovinskih delikata.

Na pitanje zašto se nije zaustavljao na policijska upozorenja, J.B. je odgovorio kako "ne voli i ne podnosi policiju".

Očekuje se da će kriminalistička obrada završiti tijekom noći, rekla je glasonogovornica zagrebačke Policijske uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙