FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKA VOJSKA POKRENULA ISTRAGU ZBOG UMORSTVA IRAČANINA

WASHINGTON, 5. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američka vojska pokrenulaje istragu protiv svojeg vojnika jer je hicem iz vatrenog oružja izblizine ustrijelio Iračanina koji je već bio teško ranjen nakonpotjere u okolici grada Kufe, priopćilo je središnje zapovjedništvoameričkih snaga.
WASHINGTON, 5. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američka vojska pokrenula je istragu protiv svojeg vojnika jer je hicem iz vatrenog oružja iz blizine ustrijelio Iračanina koji je već bio teško ranjen nakon potjere u okolici grada Kufe, priopćilo je središnje zapovjedništvo američkih snaga.

Istragom će se nastojati ustanoviti je li vojnik, pripadnik 1. oklopne divizije, 21. svibnja ustrijelio Iračanina kako bi mu prikratio muke zbog teških rana, rekli su dužnosnici.

Jedan je dužnosnik rekao da "nije na vojnicima donositi takve odluke", a iz središnjeg zapovjedništva taj je incident ocijenjen "mogućim kršenjem pravila službe" američke vojske.

Zapovjedništvo nije željelo otkriti čak ni čin vojnika protiv kojeg je pokrenuta istraga, a nije dalo niti ikakav podatak o ubijenom Iračanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙