FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U KERBALI 10 IRAČANA UBIJENO, 16 RANJENO; UHIĆENJA SADROVIH PRISTAŠA U KIRKUKU

KERBALA, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Deset iračkih civila ubijenoje, a 16 ranjeno noću s četvrtka na petak u sukobima između vojnikakoalicije i šijitske milicije odane Moqtadi al-Sadru u svetomešijitskm gradu Kerbali, južno od Bagdada, a u gradu Kirkuku provedenasu uhićenja al-Sadrovih pristaša.
KERBALA, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Deset iračkih civila ubijeno je, a 16 ranjeno noću s četvrtka na petak u sukobima između vojnika koalicije i šijitske milicije odane Moqtadi al-Sadru u svetome šijitskm gradu Kerbali, južno od Bagdada, a u gradu Kirkuku provedena su uhićenja al-Sadrovih pristaša.

"Primili smo tijekom noći deset ubijenih civila, među kojima snimatelja (tv-postaje) Al-Jazeere te 16 ranjenih", istaknuto je.

Do sukoba je došlo noću u blizini mauzoleja imama Huseina i Abasa, sektora koje nadzire milicija Mehdijeve vojske, lojalne radikalnome vjerskom vođi Moqtadi al-Sadru.

Prethodnoga dana devet je Iračana bilo ubijeno, a 16 ranjeno u sukobima u Kerbali.

U Kirkuku su američke snage uhitile desetke pristaša Moqtade al-Sadra, objavio je čelnik iračke policije.

"Američka postrojba od 200 ljudi ušla je u zoru u pet ureda al-Sadra u gradu i uhitila desetke njegovih pristaša", kazao je irački časnik Adnan Saber.

On je dodao da su Amerikance pratili elementi iračke policiji koji su govorili kurdski.

Kirkuk je dosad bio pošteđen sukoba šijitske radikalne milicije i koalicijskih postrojbi koji bjesne u šijitskim gradovima u srednjem Iraku.

(Hina) xbnš yrt

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙