FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 9.30

ZAGREB, 1. lipnja 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događajaobjavljenih do 9.30
ZAGREB, 1. lipnja 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja objavljenih do 9.30

KARACHI - Broj žrtava u eksploziji bombe velike snage koja se dogodila u ponedjeljak u šijitskoj džamiji u Karachiju porastao je na 16 mrtvih i 40 ranjenih osoba, izvijestili su

u ponedjeljak navečer policijski i bolnički izvori. Još su dvije osobe ubijene kada su paravojne snage pucale na vozilo u kojem su bili naoružane osobe koje su pucale na policiju i paravojne snage u blizini džamije. Eksplozija se dogodila dok su vjernici sudjelovali u večernjoj molitvi u džamiji nedaleko od četvrti u kojoj je u nedjelju ubijen šijitski čelnik.

SINGAPUR

Cijena nafte na svjetskim tržištima porasla je za 1,5 posto u utorak nakon terorističkog napada u Saudijskoj Arabiji proteklog vikenda u kojem su u gradu Khobaru 22 osobe ubijene, javlja agencija Reuters. Cijena sirove nafta porasla je na 40,80 dolara po barelu u utorak, javlja Reuters. Odgovornost za subotnji teroristički napad u Saudijskoj Arabiji u kojem su ubijeni zapadni državljani pripisuje se militantima povezanima s mrežom al Qaidom. Burzovni mešetari pojasnili su da je cijena porasla iz straha da će saudijska naftna postrojenja biti meta novih napada.

BAGDAD

Irački ministar vanjskih poslova Hoshiyar Zebari otputovat će u utorak u New York kako bi zatražio da u novoj rezoluciji UN-a bude navedeno da je Irak "potpuno suverena" zemlja, kazao je visoki dužnosnik njegova ministarstva. Istodobno se u utorak članovi iračkog Vijeća za privremenu upravu trebaju posljednji put sastati s američkim civilnim upraviteljem u Iraku Paulom Bremerom, izvijestili su službeni izvori. Visoki dužnosnik ministarstva nije iznio pojedinosti o tomu hoće li Irak tražiti amandmane na nacrt rezolucije koji su Vijeću sigurnosti predstavile Sjeidnjene Države i Britanija, dvije glavne zemlje koje su okupirale Irak.

BAGDAD

Bivši irački ministar vanjskih poslova, 81-godišnji Adnan Pachachi, imenovan je na mjesto predsjednika nove iračke prijelazne vlade koja bi trebala preuzeti ovlasti 30. lipnja, izvijestio je u utorak član Vijeća za privremenu upravu Irakom Mahmud Othman. Za Reuters je kazao kako će odluka biti i službeno objavljena tijekom dana. Pachachi je bio favorit Sjedinjenih Država i UN-ova izaslanika u Iraku Lakhdara Brahimija, a većina preostalih članova Vijeća na tome je mjestu željela drugoga kandidata - Ghazija Yawara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙