FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARDINAL BOZANIĆ RAZGOVARAO S KARDINALOM SODANOM

MARIAZELL, 22. svibnja 2004. (Hina) - Ulogu Crkve u europskimintegracijama bolje procjenjuje i vidi naša baza nego li javnost kojase bavi nekim svojim uskim pitanjima, ocijenio je zagrebački nadbiskupkardinal Josip Bozanić nakon jutrošnje hodočasničke procesije sMarijinim likom koju je predvodio, a prije početka samoga misnogaslavlja na središnjem prostoru zrakoplovne luke u Mariazellu, gdje seodvija proslava srednjoeuropskog katoli
MARIAZELL, 22. svibnja 2004. (Hina) - Ulogu Crkve u europskim integracijama bolje procjenjuje i vidi naša baza nego li javnost koja se bavi nekim svojim uskim pitanjima, ocijenio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić nakon jutrošnje hodočasničke procesije s Marijinim likom koju je predvodio, a prije početka samoga misnoga slavlja na središnjem prostoru zrakoplovne luke u Mariazellu, gdje se odvija proslava srednjoeuropskog katoličkog dana.

"Kao i za sve narode, tako je i za nas Hrvate ovo povijesni i znakoviti događaj, na kojemu se okupljamo kao vjernici iz raznih zemalja u svojstvu hodočasnika. Mi želimo graditi budućnost sudjelujući u njoj kao katolici koji svoju vjeru žele ponuditi kao svjetlo na tome putu. Zato i dolazimo u Mariazell Mariji koja je naša zvijezda na tome putu", rekao je kardinal Bozanić.

Upitan je li se susreo s vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Angelom Sodanom, Bozanić je odgovorio potvrdno, rekavši da je u tim susretima bilo znakovito da je kardinal Sodano čak dva puta izrijekom spomenuo Hrvatsku u kontekstu europskih integracija, a zanimalo ga je i koliki je broj Hrvata na ovome hodočašću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙