FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZJAVA PREMIJERA SANADERA O PROSLAVI SREDNJOEUROPSKOGA KATOLIČKOG DANA U MARIAZELLU

MARIAZELL, 22. svibnja 2004. (Hina) - "Izražavam zadovoljstvo što samdošao u Mariazell na susret katolika Srednje Europe i što na tomvelikom događaju predstavljam hrvatsku Vladu i Republiku Hrvatsku",izjavio je predsjednik Vlade Ivo Sanader prije početka euharistijskogaslavlja koje je predvodio Papin izaslanik, kardinal Angelo Sodano.
MARIAZELL, 22. svibnja 2004. (Hina) - "Izražavam zadovoljstvo što sam došao u Mariazell na susret katolika Srednje Europe i što na tom velikom događaju predstavljam hrvatsku Vladu i Republiku Hrvatsku", izjavio je predsjednik Vlade Ivo Sanader prije početka euharistijskoga slavlja koje je predvodio Papin izaslanik, kardinal Angelo Sodano.

"U Mariazell me je doveo osjećaj da pripadamo jednoj sutra ujedinjenoj Europi, kakva se danas očituje ovdje", rekao je premijer. "Danas ovdje osjećamo zajednički identitet s drugim europskim zemljama", istaknuo je, dodajući da Hrvatska kao srednjoeuropska zemlja ima svoj identitet i dijeli ga s drugim srednjoeuropskim zemljama.

Na upit s kojim se europskim državnicima susreo Sanader je odgovorio da se "na rubu" toga velikog vjerničkog susreta i događaja susreo s austrijskim predsjednikom Thomasom Klestilom, slovačkim predsjednikom Rudolfom Schusterom te s europskim povjerenikom Franzom Fischlerom.

Premijer Sanader rekao je da će se danas sastati s austrijskim kancelarom Wolfgangom Schuesselom te s predsjednikom Europske komisije Romanom Prodijem.

"To je dobrodošla prigoda da još jedanput potvrdimo naše ambicije i naša očekivanja da će Europsko vijeće 17. i 18. lipnja donijeti pozitivne odluke o hrvatskoj kandidaturi i datumu o početku pregovora za ulazak u Uniju. Svaki susret s budućim europskim državnicima koristimo za promicanje Hrvatske očekujući sve pozitivne odluke koje će sigurno otvoriti novu stranicu hrvatske povijesti", izjavio je Sanader na proslavi Srednjoeuropskoga katoličkog dana u austrijskome marijanskom svetištu Mariazellu.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙