FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rop: Slovenija "bitno bliže" odluci da podrži hrvatsku kandidaturu za EU

LJUBLJANA,4. lipnja 2004.(Hina) - Slovenija je "bitno bliže" odluci dapodrži hrvatsku kandidaturu za članstvo u Europskoj uniji, izjavio jeu petak uveče za komercijalnu televizijsku postaju POP-tv slovenskipremijer Anton Rop, komentirajući sastanak o zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu na Jadranu, dužnosnika Italije, Slovenije,Hrvatske i predstavnika Europske komisije , koji je u petak održan uBruxellesu.
LJUBLJANA,4. lipnja 2004.(Hina) - Slovenija je "bitno bliže" odluci da podrži hrvatsku kandidaturu za članstvo u Europskoj uniji, izjavio je u petak uveče za komercijalnu televizijsku postaju POP-tv slovenski premijer Anton Rop, komentirajući sastanak o zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu na Jadranu, dužnosnika Italije, Slovenije, Hrvatske i predstavnika Europske komisije , koji je u petak održan u Bruxellesu.

Za odluku Hrvatskog sabora kojom je uspostava pojasa odgođena za članice EU , Rop je rekao da je "korak naprijed", a da dogovor u Bruxellesu zadovoljava slovenske interese. Pojas je "suspendiran" i ništa se u tom pogledu ne mijenja za slovenska poduzeća i ribare, rekao je Rop.

Što se tiče granice na moru, Rop je izjavio da su na sastanku u Bruxellesu "sačuvani i obranjeni slovenski interesi glede mora", te da proglašeni pojas neće ni na koji način utjecati na granicu s Hrvatskom na moru.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙