FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKI VOJNICI OSTAJU U BiH

SARAJEVO,4. lipnja 2004.(Hina) - Glavni zapovjednik stabilizacijskihsnaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) general Virgil Packett potvrdio jeu petak kako će američki vojnici ostati u BiH i nakon što se potkrajgodine okonča misija SFOR-a, a zadaću očuvanja mira preuzmu vojnesnage Europske unije (EUFOR).
SARAJEVO,4. lipnja 2004.(Hina) - Glavni zapovjednik stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) general Virgil Packett potvrdio je u petak kako će američki vojnici ostati u BiH i nakon što se potkraj godine okonča misija SFOR-a, a zadaću očuvanja mira preuzmu vojne snage Europske unije (EUFOR).

Packett je novinarima u Sarajevu kazao kako će američki general biti na čelu posebnog stožera NATO-a koji će biti uspostavljen u Sarajevu.

"Možda će biti manje američkih vojnika na području Tuzle no zato će ih više biti ovdje na Butmiru (sadašnjoj glavnoj bazi SFOR-a)", rekao je američki general.

On je istaknuo kako brojnost američkih vojnih snaga u BiH ne treba promatrati kao najvažniju činjenicu jer je bitno to što SAD nastavljaju biti angažirane u toj zemlji.

Prema dosadašnjim najavama, budući stožer NATO-a za BiH trebao bi imati između 200 i 300 članova osoblja s glavnom zadaćom potpore daljnjim reformama obrambenog sustava BiH ali i privođenja optuženih za ratne zločine.

EUFOR koji će imati oko sedam tisuća vojnika koliko ih od 1. lipnja ima i SFOR, preuzet će sve ostale zadaće što ih imaju sadašnje mirovne snage u BiH.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, general Packett je kazao kako će se potraga za ratnim zločincima svakako nastaviti te da sada postoji veća vjerojatnost uhićenja Radovana Karadžića jer i mjesne vlasti u BiH pokazuju više spremnosti na suradnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙