FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: GRANICE U REGIJI MORAJU BITI OTVORENE

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Granice moraju biti otvorene radilakše trgovine sa susjedima i stvaranja tržišta koje će obuhvaćati 30do 40 milijuna stanovnika, komentira u razgovoru za mostarski "Dnevnilist" šef misije Europskog povjerenstva u BiH Michael Humphreys strožihrvatski granični režim na graničnom prijelazu Gornji Brgat-Ivanjica.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Granice moraju biti otvorene radi lakše trgovine sa susjedima i stvaranja tržišta koje će obuhvaćati 30 do 40 milijuna stanovnika, komentira u razgovoru za mostarski "Dnevni list" šef misije Europskog povjerenstva u BiH Michael Humphreys stroži hrvatski granični režim na graničnom prijelazu Gornji Brgat-Ivanjica.

Gospodarstvo BiH može biti "interno prosperitetno" a pitanje granica jest "pitanje odnosa između Hrvatske i BiH i na toj se razini treba rješavati", naglašava Humphreys, priznajući istodobno i da "međunarodna zajednica može izvršiti određene pritiske, a naročito u kontekstu nedavne kandidature Hrvatske za članstvo u EU-u".

"Dobri odnosi sa susjedima vrlo su važni za članstvo u EU", upozorava šef misije Povjerenstva u BiH, izražavajući uvjerenje da će "kontaktom na razini ovih dviju zemalja i u kontekstu približavanja Hrvatske europskim integracijama ovo pitanje biti riješeno".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙