FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: ROLF VAN UYE NOVI JE VODITELJ PODRUČNOG UREDA OESS-A

MOSTAR, 2. lipnja 2004. (Hina) - Novi je voditelj mostarskogpodručnog ureda Misije OESS-a u BiH Rolf van Uye, priopćio je usrijedu mostarski ured Misije OESS-a. Van Uye je na dužnosti u Mostarunaslijedio Rogera Bryanta koji je imenovan na novu dužnost u Sarajevu.
MOSTAR, 2. lipnja 2004. (Hina) - Novi je voditelj mostarskog područnog ureda Misije OESS-a u BiH Rolf van Uye, priopćio je u srijedu mostarski ured Misije OESS-a. Van Uye je na dužnosti u Mostaru naslijedio Rogera Bryanta koji je imenovan na novu dužnost u Sarajevu.

Van Uye je treći međunarodni dužnosnik koji u posljednju godinu dana preuzima dužnost voditelja mostarskog ureda Misije OESS-a u BiH poslije Thomasa Yunga koji je prošle godine rezanjem vena pokušao samoubojstvo. Yung je vraćen u Veliku Britaniju gdje je, kako su izvijestili mediji, počinio samoubojstvo.

Mostar se smatra gradom u kojem se u BiH nakon rata najčešće izmjenjuju čelni dužnosnici međunarodne zajednice za područje Hercegovine. Na dužnosti voditelja mostarskog područnog Ureda visokog međunarodnog predstavnika (OHR), koji se prvobitno zvao Ured Europske unije, od rata do danas izmijenilo se čak osam međunarodnih diplomata.

Česte izmjene čelnih dužnosnika međunarodnih organizacija u Mostaru objašnjavaju se teškom situacijom u gradu, težom od bilo kojeg grada u BiH, zbog posljedica dugogodišnjih sukoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙