FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 28. SVIBNJA

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 28. svibnja.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 28. svibnja.

MAMAIA - Nastavlja se tradicionalni godišnji sastanak na vrhu zemalja srednje Europe u poznatom rumunjskom ljetovalištu Mamaia na Crnom moru, na kojem, po četvrti put, sudjeluje hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Summit okuplja predsjednike 17 zemalja srednje Europe (Albanija, Austrija, BiH, Bugarska, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Njemačka, Poljska, Rumunjska, SiCG, Slovačka, Slovenija, Ukrajina) koji razmatraju posljedice proširenja EU-a u političkim, geostrateškim i gospodarskim pitanjima, posebice nakon pridruživanja prve skupine srednjoeuropskih država, te razgovaraju o nastavku procesa širenja Unije.

ZAGREB - Međunarodni europski pokret tradicionalno svake godine dodjeljuje nagradu za "Europski govor godine" osobi koja je svojim govorom u bilo kojoj prilici najviše doprinijela približavanju određene zemlje ostalim europskim državama i narodima. Ove je godine, jednoglasnom odlukom 25 članova središnjeg odbora Europskog pokreta Hrvatska, nagradu dobio hrvatski premijer Ivo Sanader, za govor održan pred Parlamentarnom skupštinom Vijeća Europe 27. travnja 2004. godine u Strasbourgu. Ovakav sustav isticanja najboljeg govora počeo je prošle godine kada je nagradu primio tadašnji ministar europskih integracija Neven Mimica. (12,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

BEOGRAD - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul posjetit će Beograd gdje će se sastati sa svojim srbijanskim kolegom Vukom Draškovićem. Žužul će razgovarati i sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, predsjednikom Skupštine Zajednice Srbije i Crne Gore Zoranom Šamijem, a posjetit će i beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara.

SARAJEVO - Glavni tajni NATO-a Jaap de Hoop Scheffer doputovat će u petak u Sarajevo gdje će boraviti u jednodnevnom službenom posjetu. Zajedno s De Hoop Schefferom u glavni grad BiH stižu i predstavnici 24 zemlje-članice Vijeća Sjeveroatlantskog saveza (NAC). Kako je predviđeno, visoko izaslanstvo NATO-a sastat će se sa zapovjednikom Stabilizacijskih snaga u BiH (SFOR) generalom Virgilom Packettom te s najvišim bosanskohercegovačkim dužnosnicima uključujući i članove Predsjedništva BiH. Glavni tajnik NATO-a stiže u BiH uoči NATO-a summita što će se krajem lipnja održati u Istanbulu. Očekuje se kako će tom prigodom biti donesena i službena odluka o završetku mirovne misije NATO-a u BiH i njenoj transformaciji u mirovnu misiju Europske unije (EUFOR).

GUADALAJARA - Summit EU, Latinske Amerike i Kariba (do 29. svibnja).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Hainski

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Darko Vlahović, Renata Tomašević

Večer: Duška Gerić Koren

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙