FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

čelnici hrvatske i bosansko-hercegovačke granične policije razgovarali o sigurnosti na granicama

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Čelnici granične policije hrvatskogMinistarstva unutarnjih poslova (MUP) i Državne granične službe Bosnei Hercegovine danas su u Zagrebu na prvom sastanku na državnoj razinirazgovarali o sigurnosnom stanju na granicama dviju država, priopćioje MUP.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Čelnici granične policije hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Državne granične službe Bosne i Hercegovine danas su u Zagrebu na prvom sastanku na državnoj razini razgovarali o sigurnosnom stanju na granicama dviju država, priopćio je MUP.

Ocijenili su da su najveći problem nezakonite migracije te je dogovorena suradnja kako bi se one spriječile.

Čenici hrvatske granične policije te bosanskohercegovačke Državne granične službe razgovarali su i o aktivnostima vezanima uz iduću turističku sezonu. Dogovoreno je da će granične policije učiniti sve kako bi se smanjile gužve na graničnim prijelazima - i to pravodobnom izmjenom podataka o stanju prometa te preusmjeravanjem prometa na manje opterećene prijelaze.

Obje strane zauzele su se da se što prije počne primjenjivati sporazum o pograničnom prometu i suradnji, koji je već potpisan, ali se, kako je ocijenjeno, ne primjenjuje.

Današnji sastanak čelnika graničnih policija prvi je na državnoj razini, a do sada su granične policije surađivale na lokalnoj i regionalnoj razini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙