FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽDERIĆ: PULJIZ NAJPRIJE MORA VRATITI NOVAC PA ĆE "PROFIL" VRATITI NJEMU RUKOPIS KNJIGE

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) -

Izdavačka kuća "Profil" ispunila je sve uvjete iz ugovora, ali to nije učinio i autor koji knjigu "Građanin predsjednik" i sve materijale nije predao na vrijeme, 1. lipnja, izjavio je danas direktor "Profila" Daniel Žderić.

Po njegovim riječima kad je Puljiz vidio da ne može ispuniti ugovor, zatražio je njegov raskid te izjavio da ne želi vratiti astronomski honorar koji je dobio kao predujam.

"Sve dok autor Milan Puljiz ne vrati novac, 'Profil' smatra da je vlasnik autorskih prava na knjigu 'Građanin predsjednik'", izjavio je direktor "Profila".

Novinar i publicist Milan Puljiz u današnjem priopćenju za javnost zatražio je povrat rukopisa i CD-roma knjige te fotografija iz zbirke obitelji Mesić, navodeći da će za sve što je nakladnik do sada obavio platiti po ugovoru. Po Puljizevim riječima odustao je od objave knjige u izdavačkoj kući "Profil" zbog više promjena koje mu je nakladnik predlagao te zbog toga što je u rukopisu precrtan opis ratovanja Ivana Mesića u Galiciji, zatim opis hrvatske zastave, hrvatskih grbova i hrvatske himne.

Direktor "Profila" tvrdi da Puljiz ne govori istinu.

"Mi smo autoru dali samo sugestije na rukopis, predloživši mu što smo mislili da treba izmijeniti, ali ništa nismo uvjetovali. Iste primjedbe imao je i Boris Ljubičić, grafički urednik knjige kojeg su izabrali zajedno Milan Puljiz i Ured predsjednika, te savjetnici u tom Uredu", izjavio je Daniel Žderić.

Dodao je kako nitko od zainteresiranih i uključenih u projekt nije bio zadovoljan tekstom, ali da unatoč tome, izdavač nije ništa uvjetovao, nego samo, na zahtjev autora, dao sugestije na tekst.

"Primjerice, smatrali smo da će u knjizi već biti dovoljno fotografija na kojima se vidi hrvatska zastava i grb te da ih nije potrebo opisivati na nekoliko stranica. Što se tiče fotografija, one ne mogu biti vraćene jer nikad nisu ni predane izdavaču, nego su kod Borisa Ljubičića koji prelama knjigu", izjavio je Žderić.

"Tražit ćemo povrat novca i odštetu od 500 tisuća kuna za naš rad na knjizi i štetu koja nam je nanesena", napomenjuo je direktor "Profila".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙