FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko-baranjska PU o tvrdnjama Sindikata policije Hrvatske

OSIJEK,20. svibnja(Hina) - Osječko-baranjska Policijska uprava odbacilaje danas jučerašnje tvrdnje predstavnika Sindikata policije Hrvatske(SPH) o kršenju prava iz Zakona o radu te Kolektivnog ugovora zadržavne službenike i namještenike u Policijskoj postaji Valpovo,ocijenivši kako "izjave čelnika Sindikata u većem dijelu nisu točne".
OSIJEK,20. svibnja(Hina) - Osječko-baranjska Policijska uprava odbacila je danas jučerašnje tvrdnje predstavnika Sindikata policije Hrvatske (SPH) o kršenju prava iz Zakona o radu te Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u Policijskoj postaji Valpovo, ocijenivši kako "izjave čelnika Sindikata u većem dijelu nisu točne".

Predsjednik SPH Dubravko Jagić na jučerašnjoj je konferenciji za novinare u Osijeku izjavio kako je Sindikat podnio kaznenu prijavu protiv načelnika valpovačke Policijske postaje Tonija Škrinjara, jer, tvrde u Sindikatu, policajci u toj postaji rade od 7 do 10 dana u cjelini, bez propisanog odmora od 48 sati, onemogućava im se naknadno korištenje slobodnih dana i ne obračunavaju im se prekovremeni sati. Ustvrdio je da ima slučajeva maltretiranja djelatnika te da neki rade i 20 vikenda za redom, u noćnim smjenama.

U priopćenju za javnost osječko-baranjske PU tvrdi se kako im je SPH 10. svibnja ove godine uputio pismenu predstavku, u kojoj je iznio sumnje u određene nepravilnosti, vezane uz provedbu Zakona o radu i Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u PP Valpovo, te je od PU zatražio izvješće o tome, a na temelju Zakona o policiji. Napominje se kako je, u nastojanju da se u što kraćem roku povratno obavijesti Sindikat, u valpovačkoj Policijskoj postaji, na temelju zaprimljene predstavke, proveden detaljan nadzor, ali da su predstavnici SPH jučer održali konferenciju za novinare, a da "prethodno nisu pričekali ili zatražili izvješće o nadzoru".

"Izjave čelnika Sindikata policije Hrvatske u većem dijelu nisu točne jer je, provedenim nadzorom u PP Valpovo, samo u jednom segmentu evidentirano manje odstupanje od dosljedne primjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima, a smatramo da to ne može podlijegati onakvoj pravnoj kvalifikaciji kakva je izrečena na spomenutoj konferenciji", navodi se u priopćenju osječko-baranjske PU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙