FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPORAZUM O SURADNJI HBOR-A I PERUANSKE RAZVOJNE BANKE

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak(HBOR) potpisala je danas s peruanskom razvojnom bankom CorporacionFinanciera de Desarollo S.A. (COFIDE) Sporazum o suradnji koji stvarapravni okvir za suradnju kroz financiranje izvoza, u skladu sodredbama OECD-a i smjernicama Bernske unije, kao i razmjenuinformacija, iskustava i znanja.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je danas s peruanskom razvojnom bankom Corporacion Financiera de Desarollo S.A. (COFIDE) Sporazum o suradnji koji stvara pravni okvir za suradnju kroz financiranje izvoza, u skladu s odredbama OECD-a i smjernicama Bernske unije, kao i razmjenu informacija, iskustava i znanja.

Značajna je odredba Sporazuma o mogućnosti zajedničkog nastupa hrvatskih i peruanskih izvoznika na trećim tržištima, gdje svaka od potpisnica podržava svog izvoznika čime oni ne konkuriraju jedan drugome već osnažuju svoju poziciju na tržištu.

Sporazum su potpisali predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev i Guillermo Russo, veleposlanik Republike Peru nadležan za Republiku Hrvatsku, sa sjedištem u Budimpešti, priopćeno je iz HBOR-a.

COFIDE je razvojna banka Republike Peru u većinskom državnom vlasništvu, osnovana 1992. godine sa svrhom pružanja potpore gospodarskom razvitku zemlje. U suradnji s međunarodnim financijskim institucijama te putem tržišta kapitala u zemlji, Banka potiče peruanski izvoz, industriju, poljoprivredu i poduzetništvo.

Danas potpisanim Sporazumom HBOR nastavlja proces uspostavljanja suradnje sa srodnim izvoznim bankama i izvozno-kreditnim institucijama s ciljem stvaranja uvjeta za otvaranje novih tržišta hrvatskim izvoznicima.

(Hina) xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙