FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarsko izaslanstvo impresionirano irskim iskustvom

PULA,25. svibnja 2004.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić nadanašnjoj konferenciji za novinare u Puli, izvješćujući oprošlotjednom posjetu Republici Irskoj, odnosno tamošnjoj regijiKerry, ustvrdio je kako su za članove istarskog izaslanstva bilaiznimno dragocjena saznanja o irskom iskustvu u korištenju sredstavaeuropskih fondova te iskustva o regionalnim razvojnim planovima.
PULA,25. svibnja 2004.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli, izvješćujući o prošlotjednom posjetu Republici Irskoj, odnosno tamošnjoj regiji Kerry, ustvrdio je kako su za članove istarskog izaslanstva bila iznimno dragocjena saznanja o irskom iskustvu u korištenju sredstava europskih fondova te iskustva o regionalnim razvojnim planovima.

Po njegovim riječima, posebno je zanimljiv irski sustav obrazovanja koji je znatno pridonio razvoju poduzetništva u toj regiji s kojom Istarska županija želi razviti suradnju na području turizma i poljoprivrede.

"Irska je zanimljiva zemlja od koje možemo puno naučiti, a najbolja razvojna iskustva tamošnje regije Kerry, po mnogočemu slične Istarskoj županiji, pokušat ćemo i kod nas primjeniti", naglasio je Ivan Jakovčić. Dodao je kako je u razgovoru s predstavnicima regije Kerry istarsko izaslanstvo osobito bilo impresionirano njihovom izradom regionalnog plana razvoja, sustavom obrazovanja te, kako je rekao istarski župan, "načinom na koji su došli do velikih sredstava europskih fondova". Ovo njihovo iskustvo, dodao je, iznimno je značajno za realizaciju istarskih projekata.

Župan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio i zadovoljstvo uspješnom organizacijom istarske etape biciklističke utrke Giro d'Italia. Pritom je zahvalio građanima na sjajnom dočeku sudionika te ministarstvima mora, prometa, turizma i razvitka, obrane te unutarnjih poslova na pomoći u organizaciji te velike sportske manifestacije.

Istra je i ovom prigodom, dodao je Jakovčić, pokazala iznimne organizacijske mogućnosti u što se moglo uvjeriti više od 100 milijuna ljudi koji su pratili prijenos nedjeljne biciklističke etape.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙