FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 4. lipnja 2004.(Hina) -
ZAGREB, 4. lipnja 2004.(Hina) -

ZAGREB

Izbornik hrvatske veslačke reprezentacije Igor Čulin odlučio je ponovno sastaviti osmerac koji bi na regati u Luzernu (13-16. lipnja) pokušao izboriti nastup na OI u Ateni, objavile su "Sportske novosti" u izdanju za petak. Nakon lošeg rezultata na nedavnoj regati Svjetskog kupa u Poznanu vodstvo reprezentacije je odustalo od osmerca i formiralo je četverac, u sastavu Marko Dragičević, Igor Boraska, Petar Milin i Damir Vučićić, s ciljem plasmana u Atenu. U novom osmercu, koji će se tjedan dana pripremati u Zatonu, bit će članovi iz bivšeg sastava Mario Vekić, Oliver Martinov, Danijel Bajlo, Branimir Vujević i kormilar Silvije Petriško, kojima će se pridružiti Petar Lovrić, Ivan Rebić, Frane Niseteo te Hrvoje Marić.

NEW YORK

Pogotkom Olega Saprikina u produžetku Calgary Flamesi su u petoj utakmici finala NHL lige svladali u gostima Tampa Bay Lightning sa 3:2 i sada su samo jednu pobjedu udaljeni od naslova prvaka. U seriji na četiri pobjede Flamesi vode sa 3:2 i ako pobijede u svom Saddledomu u subotu Stanley Cup će u Kanadu nakon 11 godina.U zadnjih 18 finala momčad koja je kod rezultata 2:2 pobijeđivala u petoj utakmici u 17 je navrata osvajala pokal, a jedino su se Colorado Avalanche 2001. vratili nakon 2:3.

MIAMI

Međunarodni skijaški savez (FIS) dodijelio je organizaciju Svjetskog skijaškog prvenstva u alpskim disciplinama 2009. francuskom zimovalištu Val d'Isere. Izaslanici kongresa FIS-a dali su prednost Val d'Isereu u odnosu na protukandidate austrijski Schladming, američki Vail i njemački Garmisch-Partenkirchen. Za razliku od navedenih gradova, Val d'Isere dosad nije imao priliku biti domaćinom Svjetskog prvenstva alpinaca.

MILANO

Veznjak Chelseaja Juan Sebastian Veron sljedeću će sezonu provesti na posudbi u Interu, objavio je u četvrtak milanski klub. Argentinski reprezentativac očito nije po ukusu novom treneru Chelseaja Joseu Mourinhu.Veron je prije dolaska na Otok igrao za tri talijanska kluba - Lazio, Parmu i Sampdoriju. Prošlog ljeta je za 15 milijuna funti otišao iz Manchester Uniteda u Chelsea. No, u londonskom klubu propustio je većinu sezone zbog ozljede leđa.

ATENA

Proračun Olimpijskih igara u Ateni dostigao je iznos od šest milijardi eura, što je 1.4 milijardi više od onoga što se isprva predviđalo, priopćili su grčki mediji. Grčka vlada je bila prisiljena dodatno se zadužiti kako bi namaknula potreban novac, tvrde isti mediji. Ministar gospodarstva Giorgos Alogoskoufis kazao je kako je "probijanje" proračuna očekivano jer su se organizatori suočili sa velikim teškoćama, ali je odbio dati precizne podatke o troškovniku. U petak je jedan privatni grčki institut objavio kako će ukupni troškovi Olimpijskih igara doseći 10 milijardi eura.

RIGA

Pripreme latvijskih nogometaša za Europsko prvenstvo u Portugalu započele su velikom aferom nakon što im je sponzor Adidas dostavio crvene dresove koje podsjećaju na one bivše SSSR-a. Mala baltička nacija po prvi puta se plasirala na jedno veliko natjecanje, no Adidas im je "povrijedio" nacionalni ponos isporučivši im dresove u "krivoj" nijansi crvene boje. "Dresovi su sovjetski i to zasigurno nije ono što smo naručili. Na latvijskoj zastavi boja je crvenkasto-smeđa, a ne čisto crvena koja nas podsjeća na krvavu prošlost", izjavio je predsjednik Latvijskog nogometnog saveza Janis Mezeckis, dodavši kako ni veličine dresova ne odgovaraju narudžbi. Kako će Latvija na EP-u igrati u skupini sa Njemačkom, a Adidas je njemačka tvrtka, mnogi Latvijci u cijelom slučaju vide protivničku provokaciju.

VADUZ

U pripremnom nogometnom susretu reprezentacija Grčke svladala je u vaduzu Lihtenštajn sa 2:0 pogocima Vrizasa (24) i Charisteasa (89).

PRAG

Pavel Nedved dobitnik je "Zlatne lopte 2003" - nagrade koje udruženje sportskih novinara svake godine dodjeljuje najboljem češkom nogometašu. Nogometaš Juventusa osvojio je najviše glasova, te slavio u izboru po peti put u zadnjih sedam godina. Nedved (31) je kapetan češke reprezentacije čiji je niz od 20 susreta bez poraza prekinut u ožujku, a njega i ostale Čehe uskoro čeka nastup na EURU gdje su u skupini sa Njemačkom, Nizozemskom i Latvijom. Drugo mjesto u izboru pripalo je Mareku Jankulovskom, koji igra za talijanski Udinese.

BUDIMPEŠTA

Nogometaš jednog mađarskog trećeligaša preminuo je na terenu tijekom treninga, objavili su mađarski mediji, dodavši kako zasad nije poznat uzrok smrti 26-godišnjeg Istvana Szabe. Szabo je igrao za trećeligaša iz sela Uraiujfalu na zapadu zemlje, a on je drugi mađarski nogometaš koji je ove godine preminuo na terenu. Daleko poznatiji slučaj je onaj Miklosa Fehera, koji je umro na terenu tijekom prvenstvene utakmice Portugalske lige između Benfice i Vitorie Guimaraes.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙