FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 27. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 27. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski je sabor današnje zasjedanje započeo objedinjenom raspravom o HSS-ovu i Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o državnoj potpori u poljoprivredi i ribarstvu. Izmjene koje je predložila Vlada je predstavio ministar Čobanković, a one predviđaju uvođenje novih poticaja i ukidanje ograničenja najvišeg godišnjeg poticaja od dva milijuna kuna. Vladine izmjene predviđaju i da siromašna poljoprivredna kućanstva umjesto sadašnjih 7200 kuna po osobi dobiju 12 tisuća kuna godišnje potpore. HSS-ov prijedlog izmjena predviđa dodatne instrumente zaštite stočarske proizvodnje i predviđaju da se poticaji za uzgoj svinja i junadi vežu na cijenu mesa na tržištu.

ZAGREB - Vlada i zagrebačko Gradsko poglavarstvo dogovorili su danas formiranje povjerenstva koje do 1. prosinca treba izraditi jasan Prijedlog o izvodivosti i završetku izgradnje Sveučilišne bolnice, izjavio je novinarima premijer Sanader. Blamaža je da taj objekt, za koji su građani već izdvojili 150 milijuna eura, stoji kao sada, rekao je Sanader nakon današnjeg sastanka Vlade i zagrebačkog Gradskog poglavarstva upriličenog u povodu Dana Grada Zagreba. Predstavnici Vlade i Grada razgovarali su i o projektu Trga pravde na kojem bi se smjestili pravosudni organi. Dogovoreno je da zajedničko Povjerenstvo razmotri imovinsko-pravne odnose oko tog trga.

ZAGREB - U prigodi 28. svibnja, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić donio je, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ovlaštenih predlagatelja, odluke o dodjeli činova te redovnom i izvanrednom promaknuću 492 pripadnika Oružanih snaga RH, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika. Na sutrašnji dan prije 13 godina na stadionu NK "Zagreb" u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu prvi je put postrojen tadašnji Zbor narodne garde, što je bio začetak stvaranja Hrvatske vojske koja je u "Bljesku", "Oluji", "Južnom potezu" i drugim pobjedonosnim akcijama oslobodila Hrvatsku.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić danas je, nakon jučerašnjeg imenovanja predsjednika i članova četriju kulturnih vijeća, to učinio i za preostala tri vijeća. Danas je imenovao predsjednike i članove vijeća za film i kinematografiju, za likovne umjetnosti te za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti. Predsjednik Vijeća za film i kinematografiju je Ante Peterlić iz Zagreba, predsjednica Vijeća za likovne umjetnosti je Dubravka Babić iz Zagreba, a predsjednica Vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti je Jagoda Martinčević iz Zagreba.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sindikata zaštitara i čuvara Milan Marić izvijestio je danas da je vlasnika zaštitarske tvrtke "Sokol Marić" Zlatka Marića prijavio policiji jer mu je prijetio ubojstvom. "Nakon što je u novinama izašao moj komentar Marićeve kupnje novog ferrarija, drugoga dana ujutro nazvao me je i zaprijetio da će me ubiti", izjavio je Milan Marić novinarima. Predsjednik sindikata, koji se od ranije nalazi u sukobu s vlasnikom "Sokol Marića" optužujući ga da je prijetnjama natjerao svoje radnike da se ispišu iz sindikata, istaknuo je da bi državna inspekcija trebala prekontrolirati poslovanje takvog poduzetnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙