FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 22. svibnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 22. svibnja 2004. (Hina) -

Pregled važnijih događaja

PULA - Na 39. međunarodnom Simpoziju Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika u Puli ministar financija Ivan Šuker rekao je da su makroekonomski ciljevi Vlade usporavanje, zatim stagnacija, pa smanjenje vanjskog duga, smanjenje nezaposlenosti te održavanje makroekonomske stabilnosti zemlje, što se, prema prvim pokazateljima u prva četiri mjeseca ove godine, vrlo uspješno odvija. Ministar Šuker očekuje da bi stopa rasta BDP-a ove godine trebala biti oko 3,7 posto, a za iduću godinu planiran rast bi trebao iznositi 4,2 posto. "Inflacija će se zadržati na relativno niskim razinama na što će svakako utjecati i smanjenje PDV-a koje će ujedno utjecati na usporavanje rasta cijena u 2005. godini", naglasio je ministar financija Ivan Šuker.

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića danas je održana promotivno-prodajna akcija "Kupujmo hrvatsko", na kojoj je sudjelovalo oko 180 hrvatskih tvrtki. Ovogodišnja akcija "Kupujmo Hrvatsko" počela je 14. svibnja u Kninu, a do njena završetka, 28. rujna u Šibeniku, održavat će se u 21 hrvatskom gradu na glavnim gradskim trgovima, te će okupiti 600-tinjak hrvatskih tvrtki koje će po promotivnim cijenama prodavati oko 10 tisuća vlastitih proizvoda.

DUBROVNIK/OREBIĆ - U Općini Orebić sutra, 23. svibnja, održat će se prijevremeni izbori za 13 članova Općinskoga vijeća. Na izborima sudjeluje pet stranačkih i jedna nezavisna lista, i to liste HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, HSP-a, SDP-a i nezavisna lista nositelja dr. Damira Batistića. U prethodnome sazivu orebićkoga Općinskoga vijeća, koje je funkcioniralo do raspuštanja i imenovanja povjerenika, četiri vijećnika imao je HDZ, tri SDP, dva HSS, dva su bila nezavisna vijećnika, a po jednog HSP i HSLS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙