FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: OESS NE MARI ZA IZBJEGLICE?

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - "Neobjašnjivo je da predstavnicimeđunarodne zajednice ni devet godina nakon potpisivanja mira na ovimprostorima nisu osigurali dosljedno provođenje međunarodnih imeđudržavnih sporazuma o povratku izbjeglica i njihove imovine uHrvatskoj i BiH", navodi novosadski "Dnevnik" citat iz otvorenog pismaRegionalnog odbora za pomoć izbjeglicama Vojvodine šefu misije OESS-aza Srbiju i Crnu Goru Mauriziju Massariju.
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - "Neobjašnjivo je da predstavnici međunarodne zajednice ni devet godina nakon potpisivanja mira na ovim prostorima nisu osigurali dosljedno provođenje međunarodnih i međudržavnih sporazuma o povratku izbjeglica i njihove imovine u Hrvatskoj i BiH", navodi novosadski "Dnevnik" citat iz otvorenog pisma Regionalnog odbora za pomoć izbjeglicama Vojvodine šefu misije OESS-a za Srbiju i Crnu Goru Mauriziju Massariju.

Neobjašnjivo je i što međunarodna zajednica u tom razdoblju nije prisilila predstavnike aktualnih vlasti u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu da provedu ono što su potpisali, ističu autori pisma, koje je OESS-u upućeno na zahtjev izbjeglica i prognanih, smještenih u Novom Sadu, Zrenjaninu, Staroj Pazovi, Novim Banovcima, Beogradu, Pančevu, Zemunu i Paraćinu.

Izbjeglice u Srbiji i Crnoj Gori nemaju pravo na normalno stanovanje i zapošljavanje, školovanje, odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i mirovine, kao ni na političko izražavanje, a onemogućeno im je i sudjelovanje u privatizaciji u Hrvatskoj i BiH, upozorava Regionalni odbor za pomoć izbjeglicama Vojvodine.

Prosvjedujući protiv izostavljanja tih problema iz izvješća OESS-a, Regionalni odbor također napominje da je Europski sud za ljudska prava u Strassburgu odbio razgovarati o oduzetoj imovini i o stanarskim pravima u Hrvatskoj, navodi novosadski "Dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙