FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA U TRAVNJU VEĆA ZA 3,1 POSTO

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Ukupna industrijska proizvodnja u uHrvatskoj je travnju ove godine bila veća za umjerenih 3,1 posto uusporedbi s prošlogodišnjim travnjem, dok je u razdoblju od siječnjado travnja 2004. veća za 5 posto od proizvodnje u istom razdoblju2003.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Ukupna industrijska proizvodnja u u Hrvatskoj je travnju ove godine bila veća za umjerenih 3,1 posto u usporedbi s prošlogodišnjim travnjem, dok je u razdoblju od siječnja do travnja 2004. veća za 5 posto od proizvodnje u istom razdoblju 2003.

To je nešto niža stopa rasta industrijska proizvodnje od one u prva tri ovogodišnja mjeseca kada je u usporedbi s istom prošlogodišnjim razdobljem u Hrvatskoj ostvareno povećanje industrijske proizvodnje za 5,6 posto.

U usporedbi pak s prosječnom mjesečnom proizvodnjom u 2003. industrijska proizvodnja u travnju ove godine veća je za 4,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Prema područjima djelatnosti NKD-a u travnju ove u usporedbi s travnjem prošle godine najveći se rast, za 10,9 posto, bilježi u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom. Istodobno je u prerađivačkoj industriji za isto usporedno razdoblje proizvodnja povećana za 2,2 posto, a u rudarstvu i vađenju za 0,5 posto.

Usporedba pak proizvodnje u razdoblju od siječnja do travnja 2004. s istim razdobljem u 2003. pokazuje da je u prerađivačkoj industriji ostvaren porast za 5,5 posto. U rudarstvu i vađenju proizvodnja je povećana za 2,5 posto, dok je opskrbi električnom energijom, plinom i vodom bila veća za 1,4 posto.

Travanj ove godine, napominju statističari, ima isti broj radnih dana kao i prošlogodišnji travanj te ne djeluje na mjesečne indekse razina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙