FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA U HRVATSKOJ PORASLA ZA 3,1 POSTO U ODNOSU NA TRAVANJ 2003.

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Iako je industrijska proizvodnja uHrvatskoj u travnju povećana za 3,1 posto u odnosu na isti mjesecprošle godine, taj je porast trostruko manji nego u ožujku, objavilaje agencija UPI čiju informaciju u srijedu prenosi više američkihlistova.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Iako je industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u travnju povećana za 3,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, taj je porast trostruko manji nego u ožujku, objavila je agencija UPI čiju informaciju u srijedu prenosi više američkih listova.

Prema službenim podacima, izvješćuje UPI, industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u ožujku bila je 10,4 posto veća nego godinu dana ranije.

Agencija napominje da su podaci objavljeni za vrijeme boravka izaslanstva MMF-a u Hrvatskoj radi pregovora o novom stand-by aranžmanu budući da je raniji, vrijedan 146 milijuna dolara, istekao u travnju.

"Vlada se nada smanjiti proračunski manjak sa planiranih 4,5 posto BDP-a u ovoj godini na 4 posto u sljedećoj", piše UPI i napominje da je "fiskalna situacija u Hrvatskoj relativno dobra".

Za usporedbu se navodi podatak o Češkoj, novoj članici EU-a, koja je lani imala proračunski deficit od 13,6 posto BDP-a, a uspjehom će se smatrati ako ovu godinu završi sa 6 postotnim manjkom.

Kao glavni problem hrvatskoga gospodarstva UPI navodi visoku nezaposlenost od preko 19 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙