FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SMANJENE CIJENE PROIZVOĐAČA INDUSTRIJSKIH PROIZVODA U ZAGREBU

ZAGREBUZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Prodajne cijene proizvođačaindustrijskih proizvoda u travnju su u Zagrebu bile 0,2 posto manjenego u ožujku, a prema travnju prošle godine te su cijene smanjene 0,4posto, objavio je Gradski zavod za planiranje razvoja grada i zaštituokoliša.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Prodajne cijene proizvođača industrijskih proizvoda u travnju su u Zagrebu bile 0,2 posto manje nego u ožujku, a prema travnju prošle godine te su cijene smanjene 0,4 posto, objavio je Gradski zavod za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

U prva četiri mjeseca ove godine cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su bile 0,4 posto niže nego u isto lanjsko doba.

Promatrano po Glavnim industrijskim grupacijama na mjesečnoj razini (travanj u odnosu na mjesec prije) zabilježen je porast cijena kapitalnih proizvoda, za 0,8 posto te netrajnih proizvoda za široku potrošnju, za 0,2 posto. Istodobno, cijene energije smanjene su 0,7 posto, intermedijarnih proizvoda 1,3 posto te trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 0,1 posto.

Na godišnjoj pak razini (travan2004.j/travanj2003.) porasle su samo cijene energije i to 1,1 posto. Cijene intermedijarnih proizvoda osim energije smanjene su 0,6 posto, kapitalnih proizvoda 2,8 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju 1,5 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto.

Prema područjima i odjeljcima Nacionalne klasifikacije djelatnosti, u zagrebačkoj su prerađivačkoj industriji cijene u travnju prema mjesecu ranije smanjene 0,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 0,7 posto.

U sklopu prerađivačke industrije, najviše su povećane proizvođačke cijene u proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i oprema za 2,4 posto te u proizvodnji naftnih derivata za 2,1 posto. Cijene u proizvodnji hrane i pića povećane su 0,3 posto, dok su cijene industrijskih proizvoda u proizvodnji tekstila i duhana ostale na razini iz ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙