FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA ĆE NASTAVITI POVEĆAVATI PROIZVODNJU NAFTE

NEW YORK, 24. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Rusija će nastavitipovećavati svoju proizvodnju nafte za između 5 do 10 posto godišnjebez obzira na cijene, kazao je ruski ministar financija AlexeiKudrin.
NEW YORK, 24. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Rusija će nastaviti povećavati svoju proizvodnju nafte za između 5 do 10 posto godišnje bez obzira na cijene, kazao je ruski ministar financija Alexei Kudrin.

"Prošle smo godine proizveli 421 milijun tona. Godišnje proizvodnju povećavamo za 5 do 10 posto i planiramo nastaviti održavati takav tempo", kazao je Kudrin na rubovima sastanka ministara financija sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7) u New Yorku.

"Općenito dijelimo mišljenje skupine G8 (osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta). Trenutno je tržištu potrebna dodatna količina nafte. Mi odašiljemo pravu poruku u smislu da se proizvodnja nafte mora povećavati", dodao je.

Proizvodnja nafte i visoke cijene potaknuli su oporavak ruskog gospodarstva nakon financijske krize u koju je zapalo 1998.

Rusija, drugi po veličini u svijetu proizvođač nafte nakon Saudijske Arabije, nastavit će provoditi svoju naftnu politiku, kojoj su financijski dužnosnici dali zeleno svjetlo i koja se zalaže za rast proizvodnje nafte, kazao je Kudrin.

"Rast proizvodnje u planu je bez obzira na cijene. Naša strategija ne pretpostavlja da bi pad cijena trebao utjecati na proizvodnju. Nastavit ćemo s povećavanjem proizvodnje u skladu sa svojom strategijom", istakao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙