FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka gradonačelnica najavila reviziju u svim gradskim trgovačkim društvima

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavićrekla je danas novinarima da će zbog nepravilnosti u Gradskomstambeno-komunalnom gospodarstvu (GSKG) i Zagrebačkim cestamazatražiti reviziju poslovanja u svim poduzećima u vlasništvu GradaZagreba, te da će se revizija pokrenuti odmah.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić rekla je danas novinarima da će zbog nepravilnosti u Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu (GSKG) i Zagrebačkim cestama zatražiti reviziju poslovanja u svim poduzećima u vlasništvu Grada Zagreba, te da će se revizija pokrenuti odmah.

Mediji u posljednjih mjesec dana učestalo upozoravaju na problem višegodišnjeg bespravnog korištenja dvije tisuće gradskih stanova. Dok u gradskom stambeno-komunalnom poduzeću tvrde da je bespravno useljen 2061 stan, u Gradskom uredu za upravljanje imovinom raspolažu brojkom od 400 stanova manje, zbog čega pročelnik ureda Željko Uhlir (HNS) optužuje djelatnike GSKG-a da su bez njegova znanja mijenjali baze podataka.

"Takve stvari teško da može netko ad hoc napraviti, već to mora biti jedan uhodani sustav", rekla je gradonačelnica, dodajući kako pretpostavlja da je to "stara stvar", to jest da je takav "sistem" uspostavljen prije ove gradske vlasti.

Nije specificirala o kakvim je nepravilnostima riječ. "Budite sigurni da će policija i odvjetništvo napraviti svoje", rekla je Pavić, dodajući da je o tim nepravilnostima razgovarala i s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Na pitanje novinara zašto o se o tome nije govorilo na sjednicama Gradskog poglavarstva, s obzirom na veliki broj bespravno korištenih stanova, Pavić je rekla da nadležni ured nije dao takav prijedlog. Upitana hoće li to sada staviti na dnevni red, Pavić je rekla da neće dok policija i gradske službe ne utvrde činjenice. "O čemu da raspravljamo - o anonimnim prijavama?" upitala je Pavić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙