FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

no gskg-a prihvatio izvješće kojim se odbacuje odgovornost djelatnika gskg-a za bespravno useljavanje u stanove

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Nadzorni odbor Gradskogastambeno-komunalnog gospodarstva d.o.o. (GSKG) danas je jednoglasno,nakon mjesec dana istrage u GSKG-u, zaključilo da radnici GSKG-a nisuprotuzakonito unosili podatke u računala radi bespravna useljavanja ugradske stanove, što je u travnju i svibnju bilo objavljeno u dnevnomtisku.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Nadzorni odbor Gradskoga stambeno-komunalnog gospodarstva d.o.o. (GSKG) danas je jednoglasno, nakon mjesec dana istrage u GSKG-u, zaključilo da radnici GSKG-a nisu protuzakonito unosili podatke u računala radi bespravna useljavanja u gradske stanove, što je u travnju i svibnju bilo objavljeno u dnevnom tisku.

"Do sada nemamo nikakvih podataka, čak ni sumnja, o bilo kakvoj umiješanosti ili sudjelovanju djelatnika GSKG-a u kriminalnim ili protuzakonitim postupcima bespravna useljavanja u gradske stanove", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik NO-a GSKG-a Vladmir Velnić. Dodao je da je obradba trajala mjesec dana, i to unutarnja i Kriminalističke policije zagrebačke Policijske uprave te da se nisu suočili ni s jednim argumentom koji bi govorio o krivnji, zlouporabi ili kriminalu bilo kojeg djelatnika GSKG-a.

Direktor GSKG-a Stjepan Črnjak rekao je da su ispitana dva djelatnika GSKG-a te da GSKG nema nikakve ovlasti raspolagati gradskim stanovima jer je to isključivo ovlast Gradskog ureda za upravljanje imovinom. Istaknuo je da su referenti koji su ovlašteni da unose promjene stanja matičnih podataka u bazama obveznika plaćanja naknada evidentirani u Gradskom zavodu za automatsku obradu podataka te da je svaka promjena u bazi vidljiva i ne mogu je poništiti djelatnici GSKG-a.

Evidentiranjem obveznika u bazama podataka kao i korisnika stana bez statusa stanara ne izaziva nikakve statusne promjene, pa bespravni korisnik na temelju toga ne stječe pravo na stan, nego samo postaje obveznikom plaćanja komunalne i slijevne vodne naknade te najamnine, rekao je Črnjak. Na novinarski upit ima li GSKG podatke o gradskim stanovima, odgovorio je da ima jer su im temelj za mjesečne obračune i fakturiranje naknada.

Evidentiran je 8591 stan u gradskom vlasništvu - od toga se 260 stanova vode kao prazni, za 162 stana fakturira se slobodno ugovorena najamnina, a za 8169 fakturira se zaštićena najamnina - od tog broja je 2061 stan ažuriran kao bespravno useljen.

Član NO-a Pero Hrgović rekao je da je kriminal, ako postoji, u Gradskom uredu za upravljanje imovinom. Zapitao je što čini državni odvjetnik da se ništa ne poduzima unatoč činjenici da je bespravno useljena četvrtina gradskih stanova.

Velnić je rekao kako posebno želi istaknuti da je Gradski ured za upravljanje imovinom ovlašten za upravljanje i korištenje gradskih stanova i gradskih poslovnih prostora, a ne GSKG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙