FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEL PONTE SE NADA UHIĆENJU KARADŽIĆA MLADIĆA DO KRAJA GODINE

SARAJEVO/SREBRENICA,2. lipnja 2004.(Hina) - Glavna tužiteljicaMeđunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponteponovo je u srijedu u Srebrenici izrazila nadu kako će najtraženijihaaški optuženici Radovan Karadžić i Ratko Mladić biti uhićeni dokraja ove godine.
SARAJEVO/SREBRENICA,2. lipnja 2004.(Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte ponovo je u srijedu u Srebrenici izrazila nadu kako će najtraženiji haaški optuženici Radovan Karadžić i Ratko Mladić biti uhićeni do kraja ove godine.

Del Ponte je ovo izjavila nakon susreta s članicama udruge "Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe" koje su od glavne tužiteljice Haaškog tribunala tražile odgovor zašto Karadžić koji je uz Mladića najodgovorniji za masakr počinjen nad Bošnjacima Srebrenice ni do danas nije uhićen unatoč brojnim najavama kako će se to uskoro dogoditi.

Predsjednica udruge majki Srebrenice i Žepe Munira Subašić podsjetila je tužiteljicu Del Ponte kako je prošle godine obiteljima ubijenih Srebreničana i sama obećala Karadžićevo uhićenje no to se nije ostvarilo.

Glavna tužiteljica ICTY-a, kako su novinarima prenijele sudionice razgovora, istaknula je kako će Karadžić i Mladić sigurno biti uhićeni te da će im se zajedno suditi.

Del Ponte je kazala kako je u Srebrenicu stigla prije svega da bi odala počast žrtvama iz srpnja 1995. godine kada su snage pod Mladićevim zapovjedništvom okupirale zonu pod zaštitom Ujedinjenih naroda.

Nema dvojbe da je u Srebrenici počinjen genocid, kazala je Del Ponte ženama Srebrenice podsjetivši kako ta kvalifikacija stoji i u presudi bivšem generalu vojske bosanskih Srba Radislavu Krstiću osuđenom upravo zbog sudjelovanja u masakru nad srebreničkim Bošnjacima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙