FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEL PONTE: DO KRAJA GODINE PET NOVIH OPTUŽNICA

SARAJEVO,2. lipnja(Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenogsuda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte najavila je u srijeduu Sarajevu kako će njen ured do kraja godine podići pet novihoptužnica protiv osoba različitih nacionalnosti koje su počinile ratnezločine na području cijele bivše zajedničke države.
SARAJEVO,2. lipnja(Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte najavila je u srijedu u Sarajevu kako će njen ured do kraja godine podići pet novih optužnica protiv osoba različitih nacionalnosti koje su počinile ratne zločine na području cijele bivše zajedničke države.

Nakon sastanka s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem, Del Ponte je kazala novinarima kako očekuje da bi nove optužnice mogle biti kompletirane do početka prosinca.

"Optužnice će se odnositi na počinitelje (ratnih zločina) Albance no bit će i optuženih Srba, Bošnjaka i Hrvata. To je sve što sada mogu kazati", izjavila je Del Ponte odbivši spekulirati o mogućim imenima novih haaških optuženika.

Nakon razgovora u Sarajevu Del Ponte je otputovala u Srebrenicu, a njen trodnevni boravak u Bosni i Hercegovini završava u četvrtak susretom s premijerom Federacije BiH Ahmetom Hadžipašićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙