FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: MARTIĆEVOJ OBRANI RUJANSKI ROK ZA PODNOŠENJE PREDRASPRAVNOG PODNESKA; BEZ DATUMA ZA POČETAK SUĐENJA

DEN HAAG/ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Raspravno vijeće Haškogsuda (ICTY) je u postupku protiv Milana Martića u četvrtak dalo obranirok da do sredine rujna podnese predraspravni podnesak.
DEN HAAG/ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Raspravno vijeće Haškog suda (ICTY) je u postupku protiv Milana Martića u četvrtak dalo obrani rok da do sredine rujna podnese predraspravni podnesak.

"Vaš predraspravni podnesak očekujem 15. rujna, i molim vas da ispoštujete rok koji sam vam dao", rekao je na statusnoj konferenciji sudac Martin Canivell.

Optuženi Milan Martić je na upit suca treba li mu što te ima li problema, kratko odgovorio da nema prigovora osim da "jedva čeka suđenje", jer se smatra nevinim.

Sudac, međutim, ni na ovoj statusnoj konferenciji nije odredio početak suđenja bivšem predsjedniku tzv. republike Srpske krajine.

Milana Martića se, kao jednoga od 15 sudionika "udruženog zločinačkog pothvata", u optužnici podignutoj prije devet i dopunjenoj prije godinu i pol, tereti po 19 točaka za zločine protiv kršenja ratnog prava i običaja u Hrvatskoj i dijelovima BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙