FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUĐENJE MILOŠEVIĆU ODGOĐENO ZBOG NJEGOVA SLABOG ZDRAVLJA

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Početak iznošenja obrane u sudskompostupku protiv Slobodana Miloševića pred Haškim sudom (ICTY) ponovnoje odgođen zbog pogoršanog zdravlja bivšeg predsjednika Srbije i SRJ,priopćeno je u četvrtak iz suda.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Početak iznošenja obrane u sudskom postupku protiv Slobodana Miloševića pred Haškim sudom (ICTY) ponovno je odgođen zbog pogoršanog zdravlja bivšeg predsjednika Srbije i SRJ, priopćeno je u četvrtak iz suda.

Milošević (62) će svoju obranu od optužbi za genocid i ratne zločine tijekom ratova u Hrvatskoj (1991.-1995.), BiH (1992.-1995.) i Kosovu (1998.-1999.) vjerojatno početi 5. srpnja, umjesto 22. lipnja, kako je bilo najavljeno. Već je i 22. lipnja bio termin odgođen s 8. lipnja, također zbog Miloševićeva lošeg zdravlja. Predviđeno je da se do prekida za godišnje odmore djelatnika suda u kolovozu održavaju tri rasprave tjedno, stoji u priopćenju.

"Sudsko vijeće razmotrilo je činjenicu o dugotrajnom lošem zdravstvenom stanju optuženog i prihvatilo savjet nadležnog kardiologa da optuženom treba odmor", navodi se.

Takvoj odluci donekle je pridonijela i činjenica da nekoliko dokumenata koje je Milošević priložio u svoju obranu još nije prevedeno.

Milošević, čije je suđenje pred ICTY-em počelo 12. veljače 2002., u travnju je podnio popis od 1631 osobe, među kojima su i britanski premijer Tony Blair i bivši američki predsjednik Bill Clinton, za koje želi da se pojave pred sudom tijekom njegove obrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙