FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: zet potpisao ugovor o kreditiranju od 48 milijuna eura

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Predstavnici Zagrebačkog električnogtramvaja (ZET), austrijske banke Kommunalkredit Austria AG iZagrebačke banke danas su potpisali ugovor o kreditiranju ZET-a s 48milijuna eura (oko 360 milijuna kuna) za obnovu tramvajskogpodsustava.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Predstavnici Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET), austrijske banke Kommunalkredit Austria AG i Zagrebačke banke danas su potpisali ugovor o kreditiranju ZET-a s 48 milijuna eura (oko 360 milijuna kuna) za obnovu tramvajskog podsustava.

Budući je Grad Zagreb jamac za obveze ZET-a iz tog kredita, danas su gradonačelnica Vlasta Pavić, predsjednik uprave Zagrebačke banke i član Uprave Kommunalkredit Austrija Pascal Becker potpisali i ugovor o jamstvu.

Programom obnove tramvajskog podsustava u Zagrebu predviđeno je uvođenje sustava nadzora i upravljanja prometom, sustava naplate prijevoza te modernizacija i rekonstrukcija remize Trešnjevka, kao i generalni popravak i modernizacija tramvaja tipa TMK 310.

"Time će se unaprijediti i poboljšati ukupna infrastruktura javnog gradskog tramvajskog prijevoza", istaknuto je na svečanosti potpisivanja ugovora u Dvercima.

Osim toga, bit će instalirana i tehničko-operativna platforma za uspostavljanje i održavanje prijevoza niskopodnim tramvajima koje ZET uvodi u promet 2005.

ZET će, rečeno je, time ponuditi građanima i svim korisnicima javnog gradskog prometa poboljšan, moderan i efikasan gradski prijevoz.

Aranžeri i davatelji kredita su Kommunalkredit Austria - austrijska banka specijalizirana za financiranje javnog sektora s aktivom od 12,2 milijarde eura i Zagrebačka banka koja tradicionalno podržava projekte Grada Zagreba i trgovačkih društava Grada, među kojima je i nabava 70 niskopodnih tramvaja TMK 2200 od konzorcija Crotram te 26 autobusnih vozila za javni gradski prijevoz.

Kredit od 48 milijuna eura dosad je najveća financijska transakcija u ZET-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙