FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOLKERI PODNIO OSTAVKU NA DUŽNOST CIVILNOG UPRAVITELJA UN-A NA KOSOVU

PRIŠTINA,25.svibnja 2004.(Hina) - Elektronski mediji u Prištiniobjavili su u utorak kao hitnu vijest iz Helsinkija o ostavci nadužnost civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Harrija Holkerija, koju jepodnio iz zdravstvenih razloga.
PRIŠTINA,25.svibnja 2004.(Hina) - Elektronski mediji u Prištini objavili su u utorak kao hitnu vijest iz Helsinkija o ostavci na dužnost civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Harrija Holkerija, koju je podnio iz zdravstvenih razloga.

"Moj zahtjev za ostavkom temelji se na preporukama mog liječnika", rekao je Holkeri na konferenciji za novinstvo u Helsinkiju.

Finskom diplomatu Holkeriju (67) u kolovozu istječe jednogodišnji mandat. On je ranije ovog mjeseca bio na liječenju u bolnici u Francuskoj zbog premorenosti.

Prištinski mediji navode kako su u Bruxellesu prije nekoliko tjedna počeli razmišljati o nasljedniku Holkerija što je bila jasna najava da mandat Holkerija završava prije vremena, ali su i EU i međunarodni krugovi izbjegavali govoriti o imenu njegova nasljednika, čije se imenovanje očekuje u vrlo kratkom roku.

Za sada u prištinskom sjedištu UNMIK-a i u kosovskim institucijama nema reakcija na Holkerijevu današnju odluku o ostavci na dužnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙