FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: HRVATI U LITVU UZ PREDOČENJE OSOBNE ISKAZNICE

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatski državljani moći će putovatiu Litvu uz predočenje osobnih iskaznica, a takav će propis vrijediti iza ulazak Litvanaca u Hrvatsku, rezultat je konzultacija konzularnihuprava ministarstva vanjskih poslova Hrvatske i Litve održanih usrijedu u Zagrebu.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatski državljani moći će putovati u Litvu uz predočenje osobnih iskaznica, a takav će propis vrijediti i za ulazak Litvanaca u Hrvatsku, rezultat je konzultacija konzularnih uprava ministarstva vanjskih poslova Hrvatske i Litve održanih u srijedu u Zagrebu.

Ministarstvo vanjskih poslova u Zagrebu priopćilo je da je na sastanku u srijedu pomoćnik ministra dr. Svjetlan Berković direktoru Konzularne uprave litavskog MVP-a Vaidotasu Verbi uručio notu kojom Hrvatska prihvaća prijedlog Vilniusa da hrvatski državljani mogu ulaziti u Litvu a Litvanci u Hrvatsku uz predočenje valjane osobne iskaznice.

Litva je time postala, nakon Slovenije, Mađarske, Italije i San Marina, peta država članica Schengenskog ugovora s kojom je uspostavljen takav uzajamni režim prelaska granice, ističe se u priopćenju.

Tijekom boravka u Hrvatskoj, direktor Konzularne uprave litvanskog MVP-a Vaidotas Verba bio je nazočan i svečanom otvaranju litvanskog počasnog konzulata u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙