FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIAT U POTRESIMA NAKON OSTAVKE IZVRŠNOG DIREKTORA

TORINO, 31. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Talijanski proizvođač vozilaFiat, još u tuzi zbog smrti posljednjeg starog člana utemeljiteljskeobitelji Agnelli, utonuo je u nemir nakon što je iznenada u nedjeljuostavku dao njegov izvršni direktor, samo nekoliko trenutaka pošto jeobjavljeno ime novog predsjednika uprave.
TORINO, 31. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Talijanski proizvođač vozila Fiat, još u tuzi zbog smrti posljednjeg starog člana utemeljiteljske obitelji Agnelli, utonuo je u nemir nakon što je iznenada u nedjelju ostavku dao njegov izvršni direktor, samo nekoliko trenutaka pošto je objavljeno ime novog predsjednika uprave.

Agnellijevi, koji Fiat kontroliraju s 30-postotnim vlasničkim udjelom, ubrzo nakon smrti Umberta Agnellia dali su funkciju predsjednika uprave te najveće industrijske skupine čelniku njegova dijela za proizvodnju sportskih automobila Ferrari, Luci di Montezemolou.

Izvršni direktor Fiata Giuseppe Morchio, kojeg ulagači poštuju zbog njegova plana izvlačenja kompanije iz najgore dosad zabilježene krize, kazao je u priopćenju da će odmah napustiti Fiat u znak prosvjeda zbog promjena u upravnom odboru.

Izvori u Torinu kazali su da obojica snažne ličnosti, koje bi se mogle sukobiti. Agnelli je dao Morchiju slobodne ruke da obiteljsku kompaniju restrukturira kad ga je zaposlio 2003.

Iz Fiata je objavljeno da će novog izvršnog direktora izabrati u utorak, no šokantna ostavka, samo dan nakon Agnellijeva pokopa, znači da će sada potpuno novi tim preuzeti delikatne pregovore s bankama kreditorima i partnerom General Motorsom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙