FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIAT ODABRAO NOVOG IZVRŠNOG DIREKTORA

MILANO, 1. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Na iznenada ispražnjeno mjestoizvršnog direktora talijanskog industrijskog koncerna Fiata bit ćepostavljen Sergio Marchionne, čelnik švicarske inspekcijske tvrtke SGSi jedan od direktora u Fiatu, kazali su izvori bliski toj kompaniji.
MILANO, 1. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Na iznenada ispražnjeno mjesto izvršnog direktora talijanskog industrijskog koncerna Fiata bit će postavljen Sergio Marchionne, čelnik švicarske inspekcijske tvrtke SGS i jedan od direktora u Fiatu, kazali su izvori bliski toj kompaniji.

U Fiatu su morali pronaći novog izvršnog direktora nakon što je dosadašnji, Giuseppe Morchio dao ostavku u nedjelju. Dao ju je u znak prosvjeda zbog imenovanja čelnika Ferrarija Luce di Montezemoloa predsjednikom uprave toga koncerna, što je funkcija koju je priželjkivao za sebe.

Oluja koja je uslijedila samo tri dana nakon smrti dotadašnjeg predsjednika uprave Umberta Agnellija, nadvila je oblake nad naporima kompanije da se izvuče iz krize. Morchiov plan restrukturiranja počeo je donositi plodove, no još je golemi posao preostao.

Fiat i SGS nisu željeli komentirati najnovija izvješća o Marchionneu, no glasnogovornik SGS-a potvrdio je da će on biti nazočan na današnjem sastanku upravnog odbora Fiata u Torinu, na kojem će se odabrati peti izvršni direktor kompanije u samo dvije godine.

Marchionne, bivši revizor i predsjednik uprave švicarske kemijske kompanije Lonza, morat će brzo prionuti poslu kako bi nastavio s naporima u restrukturiranju Fiata te ispuniti Morchiove ciljeve da se ove godine ostvari pozitivni operativni rezultat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙