FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVOREN POGON MESNE INDUSTRIJE "VALVITA"

HARKANOVCI,1. lipnja(Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnoga gospodarstva Petar Čobanković otvorio je danas u Harkanovcima,kod Valpova, pogon Mesne industrije "Valvita"Poljoprivredno-prehrambenog koncerna "Valpovo".
HARKANOVCI,1. lipnja(Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković otvorio je danas u Harkanovcima, kod Valpova, pogon Mesne industrije "Valvita" Poljoprivredno-prehrambenog koncerna "Valpovo".

U izgradnju pogona, zajmom Hrvatske banke za obnovu i razvoj, uložen je 31 milijun kuna, kapacitet je prerađivačkih pogona pet tona mesa u jednoj smjeni, a klaoničkih 60 svinja ili 15 goveda na sat. To je četvrta klaonica s izvoznim brojem u RH, što znači da su se pri gradnji poštovali propisi i standardi Europske unije.

Predsjednik Uprave PPK "Valpovo" Branko Srakić rekao je kako tradicija prerade mesa u Valpovu traje od 1912., a da novi pogon, sa suvremenom opremom i tehnologijom, označava početak novoga razdoblja za tvrtku, s novom linijom proizvoda od mesa za domaće, a uskoro i za inozemno tržište.

Ministar Čobanković izrazio je zadovoljstvo što kombinat "Valpovo", nakon razdoblja neizvjesnosti, otvara nove proizvodne pogone, ocijenivši kako je riječ o gospodarskom objektu značajnom za razvoj tvrtke, ali i poljoprivrede na tom području.

"Uvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u prošloj je godini dosegnuo 1,3 milijarde dolara, a u prva tri mjeseca ove godine imamo i određenih povećanja. Uvoz se može smanjiti jedino kada osiguramo dovoljno vlastitih proizvoda koji će zamijeniti uvozne, a u tom kontekstu promatram i otvaranje ovakvih pogona", rekao je Čobanković.

Dodao je kako se ovakvi projekti uklapaju u nastojanja Ministarstva za razvojem stočarstva, u cilju povećanja proizvodnje mesa i mlijeka.

Ministar Čobanković danas je posjetio i valpovačko Gradsko poglavarstvo te Poljoprivredno-prehrambeni koncern "Valpovo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙