FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Končar završio modernizaciju prve u seriji lokomotiva za ŽTP Beograd

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - U Tvrtci Končar - Električnelokomotive danas je svečano obilježen završetak modernizacije prvelokomotive za Javno željezničko transportno poduzeće (ŽTP) Beograd.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - U Tvrtci Končar - Električne lokomotive danas je svečano obilježen završetak modernizacije prve lokomotive za Javno željezničko transportno poduzeće (ŽTP) Beograd.

Kako je na svečanosti rekao predsjednik Uprave Končar - Električnih lokomotiva Jusuf Crnalić, riječ je o prvoj od 38 lokomotiva koliko će se obnoviti za ŽTP Beograd. Posao vrijedan oko 25 milijuna eura Končar je dobio na međunarodnom natječaju. Ugovor o obnovi sklopljen je u rujnu prošle godine, a financiranje je osigurano iz kredita koji je ŽTP Beograd dobio od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Rok za završetak cjelokupnog projekta obnove lokomotiva za ŽTP Beograd je 30 mjeseci.

Serban Ghinescu iz EBRD-a pohvalio je suradnju dvaju poduzeća, naglasivši važnost ovakvih projekata za regionalni gospodarski razvoj, dok je generalni direktor ŽTP-a Beograd Milanko Šarančić istaknuo svoje dobre dojmove uslugama Končara. Zahvalu na povjerenju ŽTP-a Beograd Končaru istaknuo je predsjednik Uprave Končara Darinko Bago.

Iz Končar - Električnih lokomotiva ističu da se naručiteljima obnove lokomotiva ta investicija višestruko isplati, zbog njihove temeljite obnove i modernizacije, kao i zbog 25-godišnjeg roka trajanja tijekom kojega se lokomotive višestruko amortiziraju.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙