FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SABLJAR OČEKUJE DA ĆE ŽALBENI POSTUPAK ZAVRŠITI RANIJE NO ŠTO JE PREDVIĐENO

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Žalbeni postupak na presudu u suđenjugospićkoj skupini mogao bi završiti u srijedu, dva dana prije nego jepredviđeno, prognozira u izjavi za BBC jedan od odvjetnika generalaMirka Norca Tomislav Sabljar.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Žalbeni postupak na presudu u suđenju gospićkoj skupini mogao bi završiti u srijedu, dva dana prije nego je predviđeno, prognozira u izjavi za BBC jedan od odvjetnika generala Mirka Norca Tomislav Sabljar.

On drži da bi žalbeni postupak mogao biti završen ranije "jer je sutkinja dosad odradila puno posla", prenosi BBC njegove riječi, uz napomenu da se na presudu žalila i obrana i tužiteljstvo koje izrečene zatvorske kazne smatra preblagima.

U žalbama na presudu obrana ističe kako optuženi nisu sudjelovali u progonima i likvidaciji civila te da je tijekom suđenja u Rijeci povrijeđen kazneni postupak i pogrešno utvrđeno činjenično stanje, prenosi postaja, podsjećajući da je Norac prošle godine nepravomoćno osuđen na 12, Tihomir Orešković na 15 a Stjepan Grandić na 10 godina zatvora dok je Ivica Rožić oslobođen zbog nedostatka dokaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙