FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUD U TURSKOJ PROGLASIO SE NENADLEŽNIM ZA PROCES PROTIV 69 LJUDI

ISTANBUL, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Suci turskog Državnog sudasigurnosti proglasili su se u ponedjeljak nenadležnima za procesprotiv 69 osoba optuženih za niz terorističkih napada u kojima su uIstanbulu u studenome poginule 63 osobe, a 750 ih je bilo ranjeno,objavili su odvjetnici.
ISTANBUL, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Suci turskog Državnog suda sigurnosti proglasili su se u ponedjeljak nenadležnima za proces protiv 69 osoba optuženih za niz terorističkih napada u kojima su u Istanbulu u studenome poginule 63 osobe, a 750 ih je bilo ranjeno, objavili su odvjetnici.

Suci smatraju da nisu nadležni za proces koji je počeo u ponedjeljak ujutro jer su nedavnim ustavnim reformama ukinuti, između ostalog, Državni sudovi sigurnosti.

Branitelji i tužitelji zatražili su od suda da odgodi proces sve dok se ne pojasni pravni status sudova i utvrde koji će sudovi bili nadležni za to suđenje.

Prije odluke sudaca da se progalse nenadležnima tužitelji su predstavili optužnicu od 128 stranica o bombaškim napadima u Istanbulu na dvije sinagoge, britanski konzulat i zgradu britanske banke HSBC, a koji su povezani s terorističkom mrežom al-Qaidom.

U napadu su poginula četvorica samoubojica te 58 osoba, među njima i generalni britanski konzul Roger Short.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙