FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu" izjavio kako ne očekuje da će glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u skori posjet Zagrebu doći s novim optužnicama. Upitan kako komentira zahtjev županijskih vijeća srpske nacionalne manjine za svojim grbom i himnom, Mesić je kazao kako svaka nacionalna manjina ima pravo na svoja obilježja, ali da se ne može složiti s prijedlogom da himna Srba u Hrvatskoj bude "Bože pravde". Govoreći o odgodi smanjenja PDV-a Mesić je rekao da je takva odluka logična s obzirom na nemogućnost smanjenja državne potrošnje, te da će prepucavanja tko je kriv za to, bivša ili sadašnja vlast, uvijek biti.

ZAGREB - Zagrebački HSS-ovci nisu uspjeli izabrati novog predsjednika jer je izvanredna izborna skupština te organizacije prekinuta, a jedini kandidat za mjesto predsjednika Berislav Radić povukao je kandidaturu. Izvanredna izborna skupština Gradske organizacije HSS-a sazvana je jer je predsjednik Damir Novotny ponudio ostavku nakon neuspjeha na parlamentarnim izborima. Izvori u HSS-u kažu da će Gradska organizacija sutra vjerojatno biti raspuštena i imenovan povjerenik koji će sazvati novu skupštinu.

ZADAR - Predsjednik zadarskog HSP-a Danijel Kotlar izjavio je danas da je haaška optužnica protiv generala Mirka Norca "nastavak kriminalizacije Domovinskog rata, pa se može postaviti pitanje je li taj rat bio opravdan i što mu je bio cilj". Po njegovim riječima "sve se više spušta granica zapovjedne odgovornosti u haaškim optužnicama". Ocijenio je da je nakon optužnice protiv generala Norca moguće očekivati nove optužnice za niže zapovjednike HV-a.

VIROVITICA - Virovitičko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je izvanrednoj sjednici proglasilo utorak, 1. lipnja, danom žalosti u Virovitici zbog tragične smrti Anite Peule, Sandre Grubić, Tatjane Božo i Marka Crnkovića, koji su u nedjelju ujutro stradali u teškoj prometnoj nesreći u Koriji pokraj Virovitice, te Suzane Kovač-Golić, također Virovitičanke, koja je u subotu navečer poginula u prometnoj nesreći u Rijeci. Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin danas je najavio više akcija kojima će lokalna vlast, uz pomoć ministarstava, policije, ugostitelja i inspekcijskih služba i roditelja, pokušati spriječiti takve tragedije.

SPLIT - Splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja osudio je danas postupke mještana Lećevice i Unešića koji su u prošli četvrtak, nakon prosvjeda u Kladnjicama, na više od četiri sata blokirali promet Jadranskom magistralom u Kaštel Starom. Ustvrdivši da nikakvi prosvjedi neće zaustaviti istražne radove na mjestu moguće izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama, župan Peronja je ocijenio kako je postupak mještana neprimjeren, te da je to neshvatljiv prosvjed "šake ljudi" koji ih neće uspjeti spriječiti.

ZAGREB - Nevladine udruge - B.a.B.e., GONG, Zelena akcija te Savez Samostalnih Sindikata Hrvatske apelirale su danas na Vladu i Hrvatski sabor da ih u srijedu, na sjednici Sabora o izmjenama zakona o PDV-u, podrže u njihovim zahtjevima i ne brišu s popisa pravnih osoba oslobođenih plaćanja PDV-a na inozemne donacije. Predstavnici tih udruga - Martina Belić, Suzana Jašić, Vesna Dejanović i Toni Vidan na današnjoj su konferenciji za novinare ponovno rekli kako smatraju da su diskriminirani, "manje vrijedni" u odnosu na udruge koje neće morati plaćati PDV. Rekli su kako je njihovu peticiju protiv plaćanja PDV-a na Zamir.net-u potpisalo 156 udruga, među njima i neke katoličke i veteranske.

PETRINJA - Tijekom vikenda u Petrinji je oštećen okoliš spomenika hrvatskim braniteljima i osloboditeljima, podignute su i razbacane betonske ploče s ulaznog stubišta i razbijen je jedan reflektor. Nepoznati počinitelji otuđili su, nakon rezanja kablova pod naponom, drugi reflektor. Ispod ploča s imenima 120 poginulih hrvatskih vitezova razbacali su cvijeće i svijeće, a okoliš spomenika prepun je stakla od razbijenih pivskih boca. Policija provodi istragu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙