FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Vlada će se popodne na izvanrednoj sjednici očitovati o odgodi smanjenja PDV-a, potvrdio je premijer Ivo Sanader u saborskom "aktualnom prijepodnevu" te prozvao bivšu Vladu zbog problema oko fiskalne politike. Bivša je Vlada uvjeravala hrvatsku javnost i MMF da će proračunski deficit u 2003. biti 4,5 posto BDP-a, a sada smo s MMF-om utvrdili da deficit iznosi 5,9 do šest posto BDP-a, istaknuo je Sanader odgovarajući SDP-ovoj zastupnici Željki Antunović. Ustvrdio je da je njegova Vlada naslijedila velike probleme i još uvijek otkriva što su radila bivša ministarstva obnove i zdravstva koja su vodili Radimir Čačić i Andro Vlahušić. Premijerove je navode potvrdio ministar financija Ivan Šuker rekavši da su, primjerice, Hrvatske željeznice i bivše Ministarstvo prometa potrošili 241 milijun kuna iznad iznosa odobrenog državnim proračunom.

ZAGREB - Oko privatizacije Sunčanog Hvara ništa nismo odlučili, pozivam sve da se jave na natječaj, a Vlada će ocijeniti koja je ponuda najbolja, izjavio je danas u Saboru premijer Ivo Sanader, odbacujući oporbene kritike da su dionice tog hotelskog kompleksa već u rukama fonda Quaestus. Premijer je odbacio prigovor SDP-ovca Josipa Leke da Vlada, raspisivanjem javnog natječaja, samo obmanjuje javnost jer je dionice Sunčanog Hvara već prepustila Quaestusu, što je, kaže Leko, prošli tjedan potvrdio i predstavnik tog fonda gostujući na Hrvatskom radiju. Na Lekinu ocjenu da ovakav, netransparentan model podsjeća na HDZ-ovu privatizaciju iz 1990-ih, Sanader je odgovorio da model javno-privatnog partnerstva podsjeća na najbolja rješenja na zapadu.

ZAGREB - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti do kraja srpnja trebalo bi izraditi međudržavni sporazum s BiH koji bi regulirao prava branitelja HVO-a i članova njihovih obitelji, izvijestila je danas potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. Očekujemo da će sporazum do kraja srpnja biti gotov, kako bi do kraja godine mogao biti potpisan, kazala je Kosor u 'aktualnom prijepodnevu'. Ministar poljoprivrede Petar Čobanković najavio je jači granični nadzor nad uvezenim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, kako bi se izbjegla mogućnost uvoza proizvoda sumnjive kvalitete. Potvrdio je podatak nezavisnog zastupnika Ive Lončara da je samo u prva tri mjeseca ove godine uvezeno više od pet tisuća tona smrznutog svinjskog mesa koje je više od godinu dana stajalo u zamrzivačima zemlje izvoznika.

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) "Podravke" u suradnji s Udrugom branitelja Domovinskog rata "INA-Naftaplina" počela je danas četvrtu karavanu "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara kroz Hrvatsku" u tijeku koje će posjetiti brojne hrvatske gradove i mjesta vezana uz Domovinski rat te zapaliti svijeće i položiti vijence za sve poginule, nestale i umrle branitelje. U karavani, koja je počela s potporom ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, koja ju je danas otpratila na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu, sudjeluje četrdesetak branitelja s desetak osobnih automobila. Cilj im je do 30. svibnja posjetiti što više hrvatskih gradova i podsjetiti na stvaranje hrvatske države i žrtve koje su pale u obrani domovine, istaknuli su danas iz "Podravkina" UBIUDR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙