FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 9.30

ZAGREB, 30. svibnja 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događajaobjavljenih do 9.30
ZAGREB, 30. svibnja 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja objavljenih do 9.30

KHOBAR

Saudijski komandosi u nedjelju su spasili većinu od 50 stranih talaca koje su pripadnici al-Qaide držali u naftononosnom gradu Khobar, a u operaciji su uhitili vođu terorističke skupine i šestoricu drugih militanata, objavili su dužnosnici službi sigurnosti. Francuska agencija AFP javlja, međutim, da je nekoliko talaca ubijeno u stambenoj zgradi gdje su ih držali otmičari. Teroristi su u subotu ubili 16 osoba, među kojima državljane zapadnih zemalja, a zatim su u drugoj, odvojenoj akciji, uzeli taoce i držali ih u stambenom kompleksu Oasis u Khobaru.

BAGDAD/MOSUL

Najnovije žrtve sukoba i kaosa u Iraku su četvorica američkih vojnika i dvije Iračanke, javljaju u nedjelju agencije, ističući da se od počeka invazije na Irak u ožujku prošle godine broj žrtava u američkim redovima popeo na 800. Noću na nedjelju, u minobacačkom napadu na američki vojni logor kod Mosula, poginule su dvije Iračanke, majka i kći, sedmogodišnja djevojčica, stradale kada je projektil pogodio njihovu kuću koja se nalazi tik uz američki logor. Tri američka marinca ubijena su u subotu u provinciji al-Anbar, na zapadu Iraka, tijekom vojnih djelovanja, dok je u minobacačkom napadu na američku bazu južno od Bagdada, još u utorak, jedan vojnik poginuo a devet je ranjeno.

GAZA

Tri Palestinca, od kojih su dvojica pripadnici radikalnog pokreta Hamas, ubijena su noću sa subote na nedjelju u izraelskom napadu helikopterima na Gazu, javljaju agencije pozivajući se na izjave očevidaca. Prema riječima palestinskih liječnika u napadu je ranjeno još sedam osoba. A jedan je očevidac izjavio i da je jedan od ranjenih viši čelnik Hamasovog vojnog krila Izz al-Deen al-Qassam.

ZAGREB

Ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović otputovat će u ponedjeljak u jednodnevni posjet Albaniji gdje će u Tirani razgovarati sa svojom albanskom kolegicom po dužnosti Ermelindom Meksi. Kako se doznaje od ministarstva europskih integracija, izaslanstva dviju zemalja potpisat će Protokol o suradnji u procesu europskih integracija između hrvatskoga i albanskog ministarstva europskih integracija. Ministrica Grabar-Kitarović će se za kratkog posjeta Albaniji u ponedjeljak sastati i s ministrom vanjskih poslova Republie Albanije Kastriotom Islamijem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙