FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 15,30 sati.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa uputilo je Vladi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o srednjem školstvu u kojima je i propis o obveznom polaganju državne mature za učenike koji će upisati prvi razred srednje škole u školskoj godini 2004./2005. Jedna je to od ključnih promjena sadržanih u izmjena i dopunama Zakona o srednjem školstvu na koju je ukazao ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac na današnjoj konferenciji za novinare. Na konferenciji je bilo riječi i o predloženim izmjenama i dopunama još dvaju zakona koji se odnose na sustave obrazovanja i znanosti, odnosno na Zakon o osnovnom školstvu i Zakon o znanosti i visokom obrazovanju.

ZAGREB- Zastupnici Hrvatske stranke prava (HSP) u Hrvatskom saboru izradili su prijedlog zakona kojim traže da se Hrvatska povuče iz projekta Družba Adria. "Postoji opasnost da se tim projektom ugrozi Jadransko more, najveći a vjerojatno i najdragocjeniji prirodni resurs države", upozoravaju pravaši u svom prijedlogu da se Hrvatska povuče iz Sporazuma o suradnji na provedbi projekta integracije naftovoda Družba Adria, doznaje se danas u Saboru.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetio je danas Hrvatsku udrugu bolesnika s poremećajima pokreta na Klinici za neurologiju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb kako bi podržao rad te udruge koja okuplja više stotina osoba. Mesić se, u nazočnosti predstojnice Klinike za neurologiju Maje Relje, upoznao s liječenjem oboljelih koji većinom pate od Parkinsonove bolesti. U Hrvatskoj od poremećaja pokreta boluje nekoliko tisuća ljudi, a nedavno osnovana udruga želi pomoći bolesnicima izvan bolničkog liječenja.

ZAGREB - Vijeće za medije Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) upozorava na zabrinjavajuće gomilanje pritisaka na javna glasila, od intervencija iz vrha vlasti do premlaćivanja novinara, a kao najnoviji primjer pritiska na medije navode odluku nakladnika o povlačenju iz prodaje tjednika "Fokus" zbog navodnog nezadovoljstva Vlade njegovim sadržajem. "Vijeće to drži grubim i apsolutno neprimjerenim upletanjem vlasnika u sferu uređivačke autonomije i ometanjem distribucije javnoga glasila, koji su u suprotnosti s duhom i slovom Zakona o medijima", stoji u današnjem priopćenju HHO-a.

ZAGREB - Da navijački poziv za zajedništvom i dostojanstvenim predstavljanjem Hrvatske na Europskom nogometnom prvenstvu u Portugalu nije samo 'prazno obećanje' svjedoči poziv zagrebačkih BBB-a svim navijačima, pa i najljućim rivalima - splitskoj Torcidi, za zajedničkim odlaskom i bodrenjem hrvatske reprezentacije u Portugalu. To je na današnjoj konferenciji za novinare zagrebačke policije najavio predstavnik Bad Blue Boysa (BBB) Tomislav Glušić, pozvavši sve hrvatske navijače, bez obzira za koji klub navijali, da se za prijevoz i smještaj u Portugalu jave Udruzi navijača Dinama. Predstavnici zagrebačke policije i navijača pozvali su sve hrvatske navijače koji se upute u Portugal da 'fair' i sportskim navijanjem dostojno predstave svoju zemlju i hrvatski nogomet te da se suzdrže od izgreda i vladaju po tamošnjim propisima.

SPLIT - U splitsku gradsku luku danas je uplovila "MSC Armonia", najveći putnički brod koji je ikada pristao u grad podno Marjana. Riječ je o putničkom brodu s 1700 putnika i 720 članova posade koji se nalaze na kružnom putovanju Mediteranom. Putnički brod "Armonia" dugačak je 255 metara, ima 14 paluba i može primiti 2200 putnika uz 720 članova posade. "Armonia" je popodne isplovila iz Splita prema Dubrovniku, odakle nastavlja put prema Grčkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙