FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OKO 170 HRVATSKIH TVRTKI U AKCIJI "KUPUJMO HRVATSKO"

ZAGREB, 22. svibnja 2004. (Hina) - U organizaciji Hrvatske gospodarskekomore (HGK) na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića danasje održana promotivno-prodajna akcija "Kupujmo hrvatsko", na kojoj jesudjelovalo oko 180 hrvatskih tvrtki.
ZAGREB, 22. svibnja 2004. (Hina) - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića danas je održana promotivno-prodajna akcija "Kupujmo hrvatsko", na kojoj je sudjelovalo oko 180 hrvatskih tvrtki.

Ovogodišnja akcija "Kupujmo Hrvatsko" počela je 14. svibnja u Kninu, a do njena završetka, 28. rujna u Šibeniku, održavat će se u 21 hrvatskom gradu na glavnim gradskim trgovima, te će okupiti 600-tinjak hrvatskih tvrtki koje će po promotivnim cijenama prodavati oko 10 tisuća vlastitih proizvoda.

Na Trgu bana Jelačića danas se predstavilo 50-tak tvrtki iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije, te oko 120 tvrtki iz ostalih hrvatskih županija, i to ponajprije sektora poljoprivredne i prehrambene industrije, industrije pića, tekstilne, kemijske i elektroničke industrije te uslužnih djelatnosti.

Tako su se u Zagrebu predstavile neke od najvećih hrvatskih tvrtki, kao što su Badel 1862, Cedevita, DTR, Franck, Ghetaldus, Konzum, Kraš, Ledo, Čateks, Galeb, Gavrilović, Iločki podrumi, Zvijezda, Jamnica, Lura, Karlovačka pivovara, Koestlin, Koka, Maraska, MTČ, Petrokemija, Saponija, Varteks, Vindija, Zdenka, Zvečevo, Podravka, Belupo i brojne druge.

HGK akciju "Kupujmo Hrvatsko" organizira po treći puta, a ovogodišnja akcija odvija se pod motom "Pokrenimo gospodarsku aktivnost! - I domaća potražnja je bitan preduvjet gospodarskog rasta. Povećajmo je!"

Prva takva akcija HGK-a bila je 1997. godine, kada je predstavljeno 60 tvrtki i 280 proizvoda, ponajprije onih kojima je HGK dodijelila oznake "Izvorno Hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta". Godine 2003. u akciju se uključilo 250 tvrtki sa oko 1000 proizvoda.

Odaziv na sudjelovanje u ovogodišnjoj akciji veći je nego dosadašnjih godina, a broj sudionika udvostručio se, doznaje se od direktorice za trgovinu HGK Milice Rakuš Martulaš.

Akciju "Kupujmo hrvatsko" na središnjem zagrebačkom trgu danas je podržalo niz osoba iz političkoga i javnog života Hrvatske, kao što su potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić, saborska zastupnica Đurđa Adlešić, predsjednica SSSH-a Vesna Dejanović i brojni drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙