FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska poklonila knjige rimskom sveučilištu La Sapienza

RIM, 21. svibnja 2004. (Hina/AR) - Hrvatska ministarstva obrazovanja ivanjskih poslova poklonila su oko 300 naslova knjiga hrvatskih autorana hrvatskome jeziku rimskom sveučilištu La Sapienza, Odjeluslavistike na Fakultetu književnosti.
RIM, 21. svibnja 2004. (Hina/AR) - Hrvatska ministarstva obrazovanja i vanjskih poslova poklonila su oko 300 naslova knjiga hrvatskih autora na hrvatskome jeziku rimskom sveučilištu La Sapienza, Odjelu slavistike na Fakultetu književnosti.

Knjige hrvatskih pisaca, uglavnom u izdanju Matice hrvatske, predao je u petak u Rimu hrvatski veleposlanik u Italiji Drago Kraljević, a na prigodnoj svečanosti, u ime Odjela za slavistiku na daru su zahvalili umirovljeni počasni profesor, bivši šef katedre, Sante Graciotti, upraviteljica Odjela Manuela Sgambati i profesor Predrag Matvejević.

Prigodnoj svečanosti prisustvovalo je i dvadesetak studenata, uglavnom Talijana, koji uče hrvatsku književnost i koji su na hrvatskom jeziku govorili kako su se opredijelili upravo za taj jezik i tu književnost. Mnogi su zahvaljujući stipendijama hrvatskog Ministarstva obrazovanja boravili u Hrvatskoj na fakultetima, uglavnom u Zagrebu i Dubrovniku.

Savjetnik za kulturu u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu Mario Kezić obavijestio je prisutne i o novim mogućnostima učenja i produbljivanja znanja na temelju protokola koji su u veljači 2003. potpisale Hrvatska i Italija.

Graciotti je govorio o povijesnoj povezanosti dvaju naroda koje spaja Jadransko more. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvorit će se još veće mogućnosti suradnje, a da postoji sve veće zanimanje za Hrvatsku pokazuje i činjenica da su u Anconi, na primjer, i drugdje otvoreni tečajevi hrvatskog jezika za poduzetnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙