FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BRITANCI STRAHUJU OD STRANIH RADNIKA A KUPUJU NEKRETNINE U NJIHOVIM MATIČNIM ZEMLJAMA

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Britanci strahuju zbog nekolikoradnika-migranata koji bi mogli doputovati u Britaniju radi sezonskihposlova u berbi voća a sami zaposjedaju najbolje nekretnine u njihovimmatičnim zemljama, piše u nedjelju londonski The Guardian, navodećipritom primjer Istre.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Britanci strahuju zbog nekoliko radnika-migranata koji bi mogli doputovati u Britaniju radi sezonskih poslova u berbi voća a sami zaposjedaju najbolje nekretnine u njihovim matičnim zemljama, piše u nedjelju londonski The Guardian, navodeći pritom primjer Istre.

Razumljiva je želja za trajnim naseljavanjem u ljetnom raju ali mnogi britanski "emigranti" mogli se razočarati kada otkriju da su njihovi susjedi upravo Britanci od kojih su željeli pobjeći, ističe londonski list.

Nakon što su kupovinom nekretnina "protjerali" domaće stanovništvo i pretvorili čitava slikovita sela u Cornwallu i Walesu u mauzoleje, nastanjene tek za kratkih sunčanih razdoblja, Britanci danas izvoze svoju opsesiju nekretninama još dalje, konstatira The Guardian, prenoseći u tom kontekstu upozorenje objavljeno na Internet-stranici visit-croatia-co.uk da su mnoge poželjne nekretnine u Hrvatskoj već prodane te da se u sljedeće dvije do tri godine očekuje povećanje njihovih cijena za 300 posto.

Ključna je fraza pritom "mogućnost ulaganja", naglašava list, zaključujući da britanski građani nisu toliko očarani inozemstvom koliko ih vodi "kolektivna pohlepa". Naime, novopečene vlasnike kuća u Hrvatskoj i sličnim zemljama potiče se da nastave kupovinu u svakom kutku Europe - "čak i prije no što se posuši boja na novim znakovima EU-a", tumači The Guardian.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙