FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR U OSJEČKOJ "SAPONIJI" DD

OSIJEK, 28. svibnja (Hina) - Uprava osječke kemijsko-farmaceutsketvrtke "Saponia" dd i Nezavisni sindikat, energije, kemije i nemetalapotpisali su novi kolektivni ugovor za ovo dioničko društvo narazdoblje od tri godine, izvijestila je danas Uprava poduzeća.
OSIJEK, 28. svibnja (Hina) - Uprava osječke kemijsko-farmaceutske tvrtke "Saponia" dd i Nezavisni sindikat, energije, kemije i nemetala potpisali su novi kolektivni ugovor za ovo dioničko društvo na razdoblje od tri godine, izvijestila je danas Uprava poduzeća.

Navodi se kako su obje strane tijekom pregovaranja iznijele niz prijedloga vezanih za položaj, prava i obveze radnika te da se najvažniji usuglašeni stavovi pregovaračkih timova odnose na povećanje plaće, jubilarne nagrade, regres za godišnji odmor te reguliranja broja dana godišnjeg odmora.

Pregovarački timovi usuglasili su se oko povećanja vrijednosti koeficijenta svakog radnog mjesta, pa je izmjenom Pravilnika o radu, plaća radnika prosječno povećana za 8,5 posto. Kolektivnim ugovorom stvorena je i mogućnost za isplatu jubilarnih nagrada i naknada za godišnji odmor te usuglašen stav da se subote ne uračunavaju u dane godišnjeg odmora.

Dodaje se kako je potpisivanjem Kolektivnog ugovora u "Saponiji" napravljen dobar posao koji osigurava miran rad u idućem razdoblju, a ujedno i potvrđen nastavak dobre suradnje Uprave i Sindikata tvrtke.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙