FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BAYER PREDVODI RASTOM CIJENA EUROPSKIH DIONICA

LONDON,FRANKFURT, 18. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Europske dionicedanas su se nešto oporavile od jučer zabilježenih najnižihovogodišnjih razina, predvođene njemačkom farmaceutskom i kemijskomgrupacijom Bayer.
LONDON,FRANKFURT, 18. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Europske dionice danas su se nešto oporavile od jučer zabilježenih najnižih ovogodišnjih razina, predvođene njemačkom farmaceutskom i kemijskom grupacijom Bayer.

Londonski je Ftse indeks, tako, do podneva ojačao 0,17 posto, na 4.410 bodova. Frankfurtski je DAX istodobno porastao nešto malo snažnijih pola posto, dosegavši 3.773 boda.

Dionice Bayera ojačale su 2,7 posto nakon što im je brokerska kuća Morgan Stanley podigla rejting.

Boljem raspoloženju na tržištu pridonio je i podatak o iznenađujuće snažnom rastu japanskog bruto domaćeg proizvoda (BDP). "Taj podatak potvrđuje naše stajalište da se temeljni izgledi za globalni rast nisu osobito promijenili, unatoč visokim cijenama nafte", ocijenio je današnje raspoloženje na tržištima Anais Faraj, strateg Nomura banke u Londonu.

Na europskoj gospodarskoj fronti, očekuje se da će pokazatelj optimizma njemačkih analitičara i ulagača ZEW instituta, čije se objavljivanje očekuje danas, u svibnju pokazati pad peti mjesec za redom, budući rastuća cijena nafte i pad vrijednosti dionica pritišću povjerenje. "To je loš nagovještaj glede onoga što će pokazati indeks Ifo instituta, a potvrđuje da je Njemačka i dalje najslabija karika u lancu globalnog rasta", dodao je Faraj.

Još jedna od današnjih dobrih vijesti je i ona o pristanku belgijske farmaceutske tvrtke UCB na kupnju najveće britanske biotehnološke kompanije Celltech, za 1,53 milijarde britanskih funti. Dionice Celltecha porasle su za više od 0,25 posto.

Među dobitnicima se našao i Air France, čije su dionice ojačale jedan posto nakon objave zadovoljavajućih godišnjih rezultata.

Nikkei indeks Tokijske burze danas je također ojačao, i to gotovo 2 posto, na zaključnih 10.711 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙