FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 4,30 SATI

ZAGREB, 30. svibnja 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 30. svibnja 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

RIJEKA - Uspostava nove ro-ro linije između Rijeke i Ravene obilježena je sinoć prigodnim, promotivnim uplovljavanjem grčkog broda Tinia V u riječku luku. Nova brodska linija povezivat će tijekom turističke sezone, od 1. srpnja do 14. rujna Rijeku i Ravenu šest dana u tjednu. Ostali dio godine prometovat će pet puta na tjedan. Brodom će se u Rijeku, a kasnije u Bakar prevoziti uglavnom teretna vozila koja će do odredišta, uglavnom u srednjoj i istočnoj Europi, nastaviti cestama. Operator na novoj liniji je tvrtka Transagent. Iz riječke Lučke uprave i Luke Rijeke d.d. najavljeno je da se uskoro očekuje i uvođenje nove ro-ro linije za grad Chiogiu.

DUBROVNIK - Nakon 13 godina sinoć je ponovno otvoren poznati dubrovački hotel Dubrovnik Palace, sada u vlasništvu Jadranskih luksuznih hotela Gorana Štroka. Svečanosti su nazočili i predsjednik Stjepan Mesić, ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, ministar prosvjete, obrazovanja i športa Dragan Primorac, ministrica europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović i drugi. Goran Štrok je kazao kako je u obnovu hotela uložen 41 milijun eura. Na 40.000 metara četvornih prostora smješteno je 320 luksuznih soba sa 678 kreveta, od čega 17 običnih i dva predsjednička apartmana. Hotel ima 11 barova, tri restorana, četiri bazena i krasi ga 500 umjetničkih djela. Predsjednik Mesić kazao je kako se ovakva ulaganja moraju poticati kako bi hrvatski turizam podigao svoju kvalitetu i pretekao konkurentske zemlje na Mediteranu. Hotel Dubrovnik Palace zapošljavat će 250 djelatnika, a cijene će se kretati od 125 do 800 eura po noćenju.

ZAGREB - U prometnoj nezgodi koja se dogodila sinoć oko 20 sati na riječkoj obilaznici dvije osobe zadobile su teške, a dvije osobe lakše tjelesne ozljede. Po prvim podacima iz operativnog dežurstva Policijske uprave primorsko-goranske u sudaru su sudjelovali motocikl i osobno vozilo. Svi ozlijeđeni prevezeni su u sušačku bolnicu. Uzroci nezgode se utvrđuju. Riječka obilaznica za promet je ponovno otvorena oko 21,30 sati.

ZAGREB - Ivo Sanader, predsjednik Vlade Rupublike Hrvatske, uputio je jučer u povodu smrti pjevača Ivice Šerfezija izraze sućuti njegovoj obitelji. "S iznimnimnom žalošću primio sam vijest da nas je nakon gotovo pet desetljeća uspješne pjevačke karijere napustio Ivica Šerfezi, poznati hrvatski kantautor i doajen naše estradne scene. Ostaje utjeha da će dragi i poznati glas svojim notama i stihovima ostati i dalje u našem sjećanju. U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno primite izraze duboke i iskrene sućuti", stoji u premijerovu brzojavu sućuti.

STARI JANKOVCI - U povratničkom mjestu Starim Jankovcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji jučer i danas održava se Peti festival hrvatskih folklornih skupina iz zapadne Europe i Četvrta smotra folklora nacionalnih manjina RH i hrvatske dijaspore. Organizator Petog festivala hrvatskih folklornih skupina iz zapadne Europe je Hrvatska matica iseljenika i KUD Jankovci iz Starih Jankovaca koje je uz potporu Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH i Općine Stari Jankovci organizator Četvrte smotre folklora nacionalnih manjina RH i hrvatske dijaspore. Pokrovitelj obje manifestacije je vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer. Na ljetnoj pozornici u Starim Jankovcima nastupit će oko tristotinjak članova iz dvadesetak kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina Hrvata koje djeluju u dijaspori.

OSIJEK - U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu sinoć je održana posljednja ovosezonska premijera - predstava mjuzikla "Camelot", autora Fredericka Loewea i Alana Jaya Lernera, u režiji Veseljka Barešića. Riječ je o hrvatskoj praizvedbi ove predstave, koja je na Broadwayu praizvedena 1960. godine, kada su u glavnim ulogama nastupili Richard Burton i Julie Andrews, a ujedno i o prvom uprizorenju nekog američkog mjuzikla u Osijeku. U ulozi kralja Artura nastupio je zagrebački glumac Sreten Mokrović, a na sceni su se, uz ostale, pojavili i glumci osječkog HNK-a Milenko Ognjenović, Ljiljana Čokljat, Lidija Florijan i Slaven Špišić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙